Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Питання життя. У Дніпрі цивільних навчають надавати першу домедичну допомогу

Питання життя. У Дніпрі цивільних навчають надавати першу домедичну допомогу

У Дніпрі цивільних навчають надавати першу домедичну допомогу.

Тренінги проводять майже щодня, на кожне заняття збирається по 30-80 людей, розповів Суспільному інструктор Олексій Турчак.

Людей навчають не лише правильно надавати допомогу при травмах, а розповідають, як поводитися під час обстрілів.

Життя людини часто залежить від правильного надання першої домедичної допомоги, говорить інструктор Олексій Турчак. У деяких станах на порятунок є лише декілька хвилин.

«Якщо у людини, наприклад, критична кровотеча, то вона може померти за 3-5 хвилин. Тобто, часу мало. Швидка не встигне приїхати за цей час. Якщо це зупинка серця, то людина може померти за 5-8 хвилин. Тобто, знову ж таки, швидка не встигне приїхати за цей час приїхати. Тому вкрай важливо хоча б своїм близьким вміти надати правильну допомогу. Питання життя!» – сказав інструктор.

Під час тренінгу навчають не лише домедичній допомозі, а й розказують, як правильно діяти при обстрілах.

«У нас йде війна, і вона вже йде 8 років, а не декілька днів, як багато хто каже. І тому ми звертаємо увагу на ті речі, які можуть трапитися. Тобто – як поводитися при обстрілі, що робити, якщо застрягли якісь уламки, як правильно вибрати укриття», – каже він.

Ольга Кравченко, яка взяла участь у тренінгу, говорить: опанувати навички надання домедичної допомоги змогла завдяки практиці.

«Записала себе і чоловіка, тому що у нас є маленька донька, і ми розуміємо, що можуть виникнути якісь ситуації, за яких необхідна буде наша допомога. Або – людям, які будуть поруч з нами, наприклад, у сховищі. Ми тренувалися на манекенах», – каже вона.

Аби пройти тренінг, необхідно попередньо записатися за номером телефону 093-093-13-12. Із собою необхідно мати документи, які посвідчують особу.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті