Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
00:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Евакуація з Дніпра: місто залишають іноземні студенти

Евакуація з Дніпра: місто залишають іноземні студенти

З залізничного вокзалу Дніпра триває евакуація. З міста виїжджають жінки з дітьми, іноземні студенти.

Біля вокзалу третій день працює волонтерський пункт допомоги. Його організували у приміщенні торговельного центру. Тут допомагають жінкам з дітьми та людям похилого віку, які очікують на евакуаційні потяги.

Координаторка волонтерів пункту допомоги Дар`я Біла розповідає: ключове завдання, щоб люди, які евакуюються, змогли перепочити, щоб матері мали змогу погодувати дітей.

"Діти втомлені, дуже велика кількість людей, які евакуюються з Харкова. Люди перед цим сиділи хто чотири, хто вісім діб у підвалі. І зрозуміло, що вони фізично і морально виснажені, тому волонтерами тут працюють викладачі-психологи", - говорить жінка.

У волонтерському пункті є зона для дітей, де можна пограти, також є можливість переночувати.

«Ми намагаємося, щоб людям було максимально комфортно, щоб вони були ситі, обігріті. Видаємо і їжу, і воду. Дуже приємним фактором є те, що за три дні функціонування центру в нас не було жодної конфліктної ситуації». – каже волонтер нічної зміни Ярослав.

На свій потяг у пункті чекає і родина іноземних студентів. Поки чоловік Марти стоїть у черзі, жінка з двома дітьми перебуває тут. Вісім років тому сім’я приїхала з Анголи навчатися на медиків, але зараз вимушені залишити Україну. Сподіваються, що тимчасово.

"Думаємо, що ми повернемося після війни. Але зараз не можемо залишитися. Зараз поїдемо, але сподіваюся, що повернемося, коли це все закінчиться", - каже Марта.

Сім’я хоче виїхати в Польщу або Німеччину, повертатися в Анголу поки не планують. Зізнаються, що і в Україні їм жилося добре, проте переживають за безпеку дітей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті