Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чи доступні заклади соціального захисту та медичні установи для людей з інвалідністю у Дніпрі

|«« «« »» »»|

У Дніпрі для людей з інвалідністю працює соціальне таксі. Це 5 спеціалізованих автомобілів, оснащених гідравлічним підйомником. Ними можуть скористатися особи з 1 або 2 групою інвалідності з захворюваннями опорно-рухового апарату та люди, які мають 1 групу інвалідності з захворюваннями органів зору. Щоб замовити послугу, необхідно перебувати на обліку в відділенні міського центру соціальної допомоги.

«На обліку в нас 698 людей з інвалідністю. Послугою соціального таксі одна особа може скористатися 4 рази на місяць, на поїздку дається 3 години. Замовляти бажано за 10 днів до запланованої поїздки. З початку 2021 року соціальне таксі здійснило понад 3 500 поїздок», – розповів директор міського центру соціальної допомоги ДМР Максим Єрьоменко.

У Лівобережному управлінні соціального захисту населення для людей з інвалідністю зробили пандуси, тактильну плитку, а для осіб з вадами слуху є планшети, за допомогою яких можна скористатися послугами сурдоперекладача. Раніше, аби зрозуміти одне одного, доводилось писати на папері, розповідає відвідувачка центру Ганна Приходько:

«Планшети дуже допомагають в спілкуванні з працівниками, раніше на це було необхідно значно більше часу».

Будівля Лівобережного управління соціального захисту населення стала більш зручною для людей з інвалідністю після ремонту в 2020 році.

«Було реконструйовано фасад будівлі, ми отримали сучасний вхід з пандусом, який відповідає ДБН. Всередині є термінал для осіб з інвалідністю та санітарна кімната», – зазначила заступниця начальниці Лівобережного управління соціального захисту населення ДМР Людмила Остапенко.

В амбулаторії № 3 ДЦПМСД № 9 обслуговуються 18 людей з інвалідністю, які пересуваються на візках. У закладі облаштований пандус, є тактильна плитка, вбиральні для людей з інвалідністю та вказівники зі шрифтом Брайля.

«У нас створені всі умови, необхідні для комфортного доступу до закладу людей з інвалідністю. Дотримані всі ДБН. У приміщенні широкі коридори, двері, немає порогів», – поділилась генеральна директорка КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги № 9» ДМР Галина Одінцова.

За останні кілька років Дніпро став значно комфортнішим для маломобільних людей, розповідає Юлія Чередниченко. Жінка понад 15 років пересувається на візку:

«Я користуюсь соціальним таксі, відвідую центри соціального захисту, медустанови. Зараз це стало набагато зручніше, ніж було раніше».

У Дніпрі практично в усіх медичних закладах міста є пандуси, підйомники, тактильна плитка. У 95 % медзакладів зроблено перший поверх, реєстратуру, санітарну кімнату з урахуванням потреб людей з інвалідністю.

«Також в 80 % медзакладів є ліфти, наступного року плануємо замінити підйомники в усіх медзакладах Дніпра, вони будуть зручні для всіх категорій населення», – розповіла спеціалістка департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міської ради Інна Шарапанюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті