Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
13:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У поліції розвіяли чутки про TruCam

У поліції розвіяли чутки про TruCam

Вимірювання швидкості за допомогою приладу TruCam вже давно не новинка на дорогах України. Однак, міфи та чутки про даний пристрій все ще розповсюджуються країною.

Чутки 1. Поліцейські за допомогою ефекту косинуса та поправочного коефіцієнта впливають на точність вимірювання.

Факт:

Щоб прибрати можливість зловживання й автоматизувати процес було оновлено програмне забезпечення TruCAM і поліцейський вже не має можливості вносити зміни до налаштувань поправочного коефіцієнта. Прилад самостійно і автоматично визначає поправочний коефіцієнт (відстань до дороги).

Чутки 2. TruCam не сертифікований

Факт:

Даний прилад отримав сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки від 29.08.2012 № UA-MI/1-2903-2012. Відповідно, на підставі позитивних результатів державних приймальних випробувань, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України затверджений тип вимірювальної техніки «Вимірювач швидкості автотранспортних засобів лазерний LTI 20/20 TruCAM», який було зареєстровано в державному реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3197-12.

Чинним законодавством не передбачено повторного проходження даної процедури для приладів, які вже були завезені на територію України та введені в експлуатацію. Крім того, такої процедури як «сертифікація» взагалі вже не міститься в нормах чинного законодавства України.

Чутки 3. TruCam не пройшов повірку.

Факт:

Всі прилади, що використовують, пройшли повірку.

Міжповірочний інтервал для TruCAM визначено Переліком засобів вимірювальної техніки, типи яких затверджені на підставі результатів державних приймальних та контрольних випробувань і міжнародних договорів України затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 05.04.2012 N 437 і становить 1 рік.

Проведення повірки передбачено Порядком проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та оформлення її результатів затвердженим наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України 08.02.2016 № 193.

Чутки 4. Патрульні будуть ховатися в кущах і повернення ДАІ!!!

Факт:

Всі прилади використовуються максимально відкрито:

- Опублікована карта, з нанесенням ділянок використання;

- Стоять попереджувальні знаки;

- Стоїть службовий автомобіль на синіх проблискових маячках.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Друзь  (12.11.21 19:45): Факт N5.
Пост Гаи на развилке на трассе на Кривой Рог.ситуация-стоит мистер полисмен, держит что-то за спиной.когда проезжает по его мнению машина более 60 км/ч , он резко вскидывает руку из-за спины как ковбой пистолет, и смотрит в табло.
Вопрос к знатокам-это считается ,,стоять в засаде" или это считается ,,внезапный маневр"?
Відповісти | З цитатою
Николай  (12.11.21 12:58): Так же по закону они не имеют право фиксировать скорость держа прибор в руках. Разрешено только в автоматическом режиме на триноге или другой подставке Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті