Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
07:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Командир роти ЗСУ брав гроші з підлеглих за отримання статусу УБД

Командир роти ЗСУ брав гроші з підлеглих за отримання статусу УБД

У Дніпропетровській області працівники Територіального управління ДБР Полтави затримали командира роти однієї із військових частин під час отримання хабаря від підлеглого за надання статусу учасника бойових дій.

Капітан Збройних Сил України розробив схему видачі УБД без фактичного перебування військових у районі проведення Операції Об’єднаних сил.

Користуючись тим, що з жовтня 2020 року його військова частина дислокується у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі, командир роти за 40 тисяч гривень дописував у ротацію військових.

Оперативники задокументували декілька десятків військовослужбовців, які за документами мали бути на передовій лінії оборони, а насправді знаходились у себе вдома.

Капітана ЗСУ затримали «на гарячому» у місті Новомосковськ Дніпропетровської області під час отримання грошей від підлеглого військовослужбовця за те, що він буде значитись у районі проведення операції Об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей, однак фактично там не перебуватиме.

Слідчі ДБР повідомили командиру про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, проводяться обшуки, встановлюється повна кількість військовослужбовців, які скористались послугами командира роти та отримали статус УБД.







Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.


Ооо  (27.07.21 10:57): А разве это первый случай торговли удостоверения и убд. В Днепре сотрудники военкомата тоже продают такие удостоверения ато. И ничего полиция в курсе все под контролем. Главное чтобы хорошо жилось этим торгашам. Відповісти | З цитатою
Да  (26.07.21 16:47): Одни кровь проливают, а другие на этой войне бабло рубят, мародёрствуют и политические карьеры себе строят. Во времена второй мировой за меньшие преступления к стенке без суда и следствия. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (26.07.21 15:51): Судя по должности и званию уже новый украинский военный.
Разжаловать в рядовые и на фронт.
Відповісти | З цитатою
Злюка  (26.07.21 14:06): Кто бы сомневался! Кому война, кому мать родна. Потому ни как и не заканчивают этот цирк. Только из-за льгот всем этим УБД, остальные в *опе, т.к. льготы кто-то должен оплачивать, а это весь остальной народ. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті