Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ викрила державних виконавців Дніпра на розкраданні мільйонів гривень

СБУ викрила державних виконавців Дніпра на розкраданні мільйонів гривень

Служба безпеки України у Дніпропетровській області заблокувала протиправну діяльність місцевих державних виконавців. Задокументовано, що вони привласнювали кошти з депозитних та авансових рахунків держструктури.

За попередніми розрахунками, всього за рік зловмисники вкрали майже 5 млн гривень.

Як встановили правоохоронці, розкрадалися кошти, які в рамках виконавчих проваджень боржники переводили на рахунки державної установи.

Організаторами схеми, за наявною інформацією, виявилися керівники двох структурних підрозділів Державної виконавчої служби Дніпра. У спільники вони долучили підлеглих.

Маючи безпосередній доступ до програмно-технічних комплексів Державної виконавчої служби та Державної казначейської служби України, посадовці вдавалися до шахрайства на етапі формування платіжних доручень. У реквізитах, замість реального отримувача коштів, вказували банківський рахунок підконтрольної фізичної особи-підприємця. В окремих випадках у платіжках фігурували рахунки родичів «ділків» чи й їх власні.

У ході санкціонованих обшуків у службових приміщеннях та місцях фактичного проживання учасників оборудки виявлено:
- грошові кошти, ймовірно отримані незаконним шляхом;
- комп’ютерну техніку та документацію із доказами протиправної діяльності.

За фактом правопорушень розпочато кримінальні провадження за ст.ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

За результатами проведення відповідних експертиз, організаторам та учасникам протиправної схеми планується повідомити про підозру за скоєння вказаних злочинів та додатково за ст. 366 КК України.

Наразі триває досудове розслідування для виявлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми.

Заходи із викриття незаконної діяльності проводило Управління СБУ в Дніпропетровській області за процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Ахах  (22.07.21 06:56): Вата разминается в комменах))) Идите cpaтb домой,там у вашего главного гаишника ФСБшники золотой унитаз в клозете нашли... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
бгг  (21.07.21 16:15): даже не знаю что комичнее: сотрудник СБУ из кибербезопасности, перебирающий бумажки, или сотрудник СБУ из кибербезопасности, который пристально смотрит на жесткий диск на диване (который зачем-то заретушировали :) видимо, чтобы второй такой гений не прочитал информацию с жесткого диска)
А в целом, если описанное правда, то могут этих дельцов и не посадить, поскольку чудить такие палевные схемы, которые ни разу не схемы вообще, - это нужно иметь признаки умственной отсталости, а таких не судят
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Днепр_2  (21.07.21 16:07): Надеюсь им дадут реальные сроки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті