Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
12:25

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпрі змінюються будинки завдяки проєкту Бюджету участі

|«« «« »» »»|

Оновлення будинків за Бюджетом участі триває. Так ОСББ «Слобожанський-Батумська», який об’єднує чотири п’ятиповерхівки, бере участь у проєкті три роки поспіль. Цьогоріч мешканці завдяки активності реалізують три ініціативи.

«Загалом за них проголосувало 1813 людей. У рамках реалізації Бюджету участі замінять труби опалення та крани перекриття стояків, яким наразі 60 років (у будинках по просп. Слобожанський, 72, вул. Батумській, 8 та 10). Ці проєкти коштували 855 тис. гривень. З міського бюджету виділили майже шістсот тисяч, за правилами Бюджету участі співфінансування від ОСББ повинно бути не менше як 30 % (у цифрах це 256 тисяч гривень)», — розповів головний спеціаліст відділу інноваційних проєктів департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Владислав Соловйов.

Торік у згаданих будинках повністю замінили електрику, бо стара не витримувала навантажень, поділилася голова ОСББ «Слобожанський-Батумська» Марина Коваленко:

«Ніяких не було капітальних замін у цих п’ятиповерхівках за більше ніж пів століття. Тому, коли я була у декреті з матусями, які теж сидять вдома, вирішили щось з цим робити, створили ОСББ та подали декілька заявок. Наразі в захваті від того, що можна подавати проєкти та головне реалізовувати потреби будинку, бо іноді вони бувають специфічні».

«Зовсім скоро, 11 травня, розпочинається прийом заявок на Бюджет участі. Алгоритм дій такий: після того, як проєкт подався, профільне управління з питань самоорганізації населення його перевіряє (відповідність технічним вимогам будівельних норм). Після чого проводиться голосування і за результатом проєкти-переможці реалізовуються: проводяться додаткові обстеження коригування кошторисної документації, якщо щось змінилося, і далі управління оголошує публічні закупівлі. А підрядна організація, яка готова виконати подібний обсяг робіт, вже виконує заплановане», — наголосив начальник відділу управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Владислав Макарець.

Крім того, завдяки активності мешканців чотирьох будинків у дворі по вулиці Батумській, 8 відкриється сучасний спортивний майданчик.

«Мешканці зверталися до місцевих депутатів, часто телефонували на єдину гарячу лінію для звернень громадян, бо старий майданчик був вщент зруйнований. Після цілковитого оновлення він підійде як для футболу, так і для гри у баскетбол. Родзинка – спеціальний прогумований настил замість асфальту чи піску. Роботи проводилися місяць, а вже відкрити його планують 9 травня», — поділився головний інженер КП «Спорт Дніпро» В’ячеслав Максименко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Помощ  (30.04.21 09:47): Главное деньги отмыть и в кармашек положить. Всё эти осбб осмд это фикция по обслуживанию жильцов этих странных домов. Главное чтобы председатели не бедствовали. А жильцы так запуганы что боятся даже возмущается против таких руководителей осбб. Защита председателей осбб это члены ревизионной комиссии на 80 квартир 25000грн.уходит на зарплаты не существующих услуг. Вот это достижения переплюнули жэк в сто раз. Відповісти | З цитатою
Фрунзенский  (29.04.21 12:39): Наш дом подавал заявки с 2017г. Два раза выиграли конкурс и ни денег ни работ. В 2020 - не прошли. Что-то тут не так.(Дементьева,2) Відповісти | З цитатою
Пешеход  (29.04.21 06:48): Три фото одного и того же электро-щита - это шедеврально. Когда собаке нечего делать она себе...
Соглашусь с предыдущим комментатором: это всё базовые вещи, и они просто должны быть, голосовать за них, упрашивать чинуш сделать свою работу - нонсенс.
Відповісти | З цитатою
Vadim  (28.04.21 19:33): ...Никаких не было капитальных замен в этих пятиэтажках за более чем полвека...как может эта проблема быть ПРОЕКТОМ за который надо голосовать ??? Это все еще вчера должно по умолчанию быть...в том числе и площадка...это не проекты...это все должно быть как "минимальный набор" а все остальное когда все есть...вот тогда жители садятся креатируют и творят что ЕЩЕ такое создать и народ голосует,выбирает лучшее предложение или объединяет несколько...а так это все просто работа чиновников в рамках городской программы и все... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті