Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Замість обшарпаних стін – дизайнерський ремонт: у Дніпрі оновлюють музичні школи

|«« «« »» »»|

Нові музичні інструменти, капремонти та перехід на сучасні системи викладання. У Дніпрі з ініціативи міського голови Бориса Філатова триває модернізація музичних шкіл.

Перевтілення наразі ведуться у двох школах — № 19 та № 15. У першому закладі, що на просп. Героїв, 34, поглиблено вивчають джазові напрями. Його вихованці посідають призові місця на всеукраїнських конкурсах, проте декілька років тому школа трималась на ентузіазмі, бо і старі інструменти, і занедбані приміщення не давали можливостей якісно навчатися маленьким джазистам.

«Більше ніж 70 років не було ніяких ремонтів, а завдяки програмі міського голови за 6 місяців повністю оновили школу: від музичних класів до проводки. У нас є шумоізоляція, замінені вікна, всі двері, цьогоріч придбали інтерактивну дошку», – поділилася директорка Дніпровської дитячої музичної школи № 19 Ольга Преда.

Радіють змінам і батьки. Син Наталі грає на скрипці, жінка розповідає, що хлопчик був вражений не лише викладанням, а й комфортом: приходив додому і розповідав про затишні класи та яскраво розписані стіни.

А от у школі № 15 у рамках першого етапу реконструкції капітально відремонтували актову залу. Тут навчається понад 500 вихованців.

«У планах перекваліфікувати заклад, зробимо дитячу музичну академію. У другому етапі перевтілиться повністю будівля школи, з’явиться нове обладнання і музичні інструменти. Такі оновлення ми плануємо завершити до нового навчального року», – зазначив начальник управління культури департаменту гумполітики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

За взірець беруть побудовану з нуля музичну школу № 3.

«У нас декілька поверхів, є велика зала, окремі кабінети для занять з оркестром і хором, проводимо навіть уроки онлайн, прямо зараз — заняття з фортепіано, гітари та домри: учитель у школі, а дитина вдома. Також є пандуси для маломобільних людей та окремі туалети для людей з інвалідністю», – розповіла директорка Дніпровської дитячої музичної школи № 3 Ольга Григораш.

Всього у місті 22 заклади естетичного виховання, 17 з них – музичні школи. Усіх їх планують капітально оновити.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Т.Ник  (14.04.21 23:37): Трое моих детей закончили музыкальную школу N 16. Школа работала и работает в подвале жилого дома. Эту школу хоть как ни ремонтируй, а подвал останется подвалом. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті