Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Домашня робота не клопіт батьків, а спосіб навчити дітей відповідальності та самоосвіті? Поради від педагога для батьків

Домашня робота не клопіт батьків, а спосіб навчити дітей відповідальності та самоосвіті? Поради від педагога для батьків
Домашня робота завжди була головним болем батьків. Приходячи додому з роботи, багато мам і тат сідають за виконання шкільних завдань замість дітей. Особливо це стосується сімей, в яких є учні молодших класів. Діти швидко звикають, що за них все можуть зробити дорослі і працювати самостійно вже не хочуть.

Так бути не повинно. Дитина зобов’язана робити домашні завдання сама. Це спосіб навчити її відповідальності, а також вивчати і запам’ятовувати новий матеріал. Адже батьки не зможуть розв’язувати за дітей задачі чи відповідати на запитання під час контрольних та іспитів. Школярі, за яких все роблять мами або тата, не відзначаються організованістю, самостійністю, уважністю і наполегливістю. На уроках вони зазвичай погано сприймають пояснення вчителя і не виявляють активності.

У майбутньому це призведе до невміння самостійно приймати рішення, правильно аналізувати ситуації, швидко реагувати.

Яке значення має самостійне виконання домашніх завдань для майбутньої роботи дитини?

Домашню роботу придумали не для того, щоб доставляти батькам і дітям більше клопотів. Головна мета – спонукати дитину самотужки вчити матеріал, шукати відповіді на питання, знаходити інформацію, розв’язувати нестандартні задачі. У 21-му столітті вже всі мають доступ до мережі Інтернет – і вчитися стало набагато легше. Перед дитиною відкриті безмежні освітні ресурси – електронні підручники і словники, сайти і комп’ютерні програми, відеоуроки.

Необхідно пояснити дитині важливість самостійного виконання домашніх завдань, а не списування відповідей з ГДЗ. При чому важливо не стільки завчати теорію, скільки опрацьовувати всі приклади і задачі з математики, виконувати практичні завдання з інших предметів. Адже математичні закони, способи побудови моделей і графіків, розв’язання рівнянь, інтегралів, задач з фізики і хімії, виконання граматичних вправ з англійської мови неможливо пояснити за декілька хвилин. Їх потрібно проробляти на практиці багато разів, щоб знати і розуміти основні принципи рішення. Дитині варто навчитися розв’язувати всі типи задач і рівнянь, які лежать в основі більш складних завдань.

Самостійна робота над шкільними уроками має величезне практичне значення. Її відповідальне виконання сприятиме розвитку якостей та навичок, необхідних для майбутньої професії і кар’єри. Сюди входить:

  • здатність самостійно працювати з різними джерелами інформації
  • розвинена логіка, критичне мислення, практичність розуму
  • вміння чітко, зрозуміло і доступно виражати свої думки, широкий словниковий запас
  • soft skills, тобто вміння швидко вчитися, ефективно пристосовуватися до нових умов і знаходити нестандартні рішення
  • здатність відстоювати, пояснювати і практично доводити свої рішення

Як репетитор допоможе дитині впоратися з виконанням домашньої роботи? Як проходять заняття з репетитором?

Іноді дитина не може самотужки впоратися з певними завданнями. Через хворобу вона пропустила декілька занять або їй не підходить манера викладання учителя. Перш за все важливо зрозуміти саму дитину. У жодному разі не можна кричати або звинувачувати дітей у поганих оцінках. Батькам необхідно прийняти дитину і її труднощі із навчанням. Кращий вихід – обговоріть усе зі школярем у спокійній атмосфері.

Швидше за все учневі потрібна допомога репетитора, який може роз’яснити складні моменти, відповісти на всі запитання, навести якісні приклади. Такі предмети, як математика, фізика, хімія, англійська та інші іноземні мови, складно освоїти самотужки. Педагог допоможе наздогнати програму, виконувати домашні завдання без проблем, впоратися під час контрольних та екзаменів.

Батьки повинні розуміти: завдання репетитора – не виконувати домашню роботу за школяра, а доступно пояснити матеріал і допомогти дитині самостійно знаходити відповіді і розв’язувати всі задачі. Професійний викладач використовує різні інноваційні методи навчання: дослідницький, проблемно-пошуковий, креативно-розвивальний, професійно-компетентнісний та інші. Репетитор також дає своїм учням домашні завдання з метою формування практичних навичок і належного закріплення знань.

Домашня робота потрібна, щоб навчити дитину самостійно думати і шукати способи рішення нових задач. Необхідність таких навичок чекає на учня у майбутній професії. Інтелект – важливий інструмент успіху в 21-му столітті. Тому заняття з репетитором відзначаються:

  • професійною відповідальністю
  • персональним підходом
  • максимумом уваги від педагога
  • корисними поясненнями і рекомендаціями
  • якісною навчальною літературою

Як швидко підібрати репетитора на сайті «Букі»?

Допоможіть своїм дітям вчитися легко і з задоволенням! Якщо є потреба, знайдіть хорошого приватного педагога. Тільки учитель може закласти міцний фундамент знань, необхідний для отримання вищої освіти та успішної кар’єри.

Сервіс «Букі» допоможе знайти потрібного спеціаліста за декілька хвилин і вже наступного дня розпочати заняття. На сайті представлені репетитори з усіх шкільних предметів, а також різноманітних інших дисциплін від програмування до вокалу. Щоб підібрати педагога, який відповідає вашим критеріям, зробіть наступні кроки:

  • на головній сторінці сайту виберіть назву предмету і своє місто
  • скористайтеся фільтрами, в яких можна вказати: рівень викладання, місце проведення занять, спосіб сортування анкет і вартість
  • уважно вивчіть анкеті дані викладачів
  • визначтесь із репетитором і надішліть йому заявку
  • очікуйте, що з вами зв’яжуться найближчим часом

Текст підготувала Анна М. репетитор та учитель молодших класів.
Репетитори України Букі: https://buki.com.ua/

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті