Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
22:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили злочинну групу, яка тримала людей у трудовому рабстві

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили злочинну групу, яка тримала людей у трудовому рабстві

Заробітчани працювали на полях в Апостолівському районі, не мали можливості вільно залишити місце роботи та були змушені майже задарма виконувати «чорні» роботи.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі співробітниками управління боротьби з торгівлею людьми встановили, що злочинна група складалася з шести осіб, мешканців м. Апостолове Дніпропетровської області. Протягом 2019-2020 років зловмисники вербували людей із вразливих груп населення, обіцяючи проживання, харчування та гідну оплату. Натомість заробітчани проживали у бараках і тяжко працювали на польових роботах.

В рамках розслідування за місцями мешкання фігурантів відбулися санкціоновані обшуки, в результаті яких поліцейські вилучили речові докази незаконної діяльності – майже 300 тис. гривень, 650 л спирту, понад тисячі пачок цигарок, чорнові записи та комп’ютерну техніку. Також слідчі опитали потерпілих та свідків, які підтверджують факт трудової експлуатації.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання про вручення трьом фігурантам повідомлення про підозру. Проводяться подальші слідчі дії.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Наш вариант без жилья и без п  (20.10.20 12:41): Жителей Днепра приглашают на субботник на косу на Малиновского Відповісти | З цитатою
2068  (20.10.20 11:23): Так мы все в трудовом рабстве! Відповісти | З цитатою
[email protected]  (20.10.20 06:51): ХА-ХА!! Об этом не знал ни участковый -ни руководство ОТГ??? Відповісти | З цитатою
cahbe  (20.10.20 00:06): А шо это мы так стесняемся называть вещи своими именами - очередная секта, коих развелось ведро и телега. Чем беднее народ тем легче его нагнуть раком. Відповісти | З цитатою
Хламида Манада  (19.10.20 21:43): Писали ранее - "На Южмаше работники полгода не получают зарплату..." - это оно? Трудовое рабство? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті