Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Криворізькі пошуковці відкопуватимуть бойовий літак, збитий у 1943-му році

Криворізькі пошуковці відкопуватимуть бойовий літак, збитий у 1943-му році

З 17 червня 2020 року у м. Долинська Кіровоградської області стартує експедиція з підйому бойового літака – а саме штурмовика Іл-2, збитого у грудні далекого 1943-го року.

Проводити роботи будуть члени Всеукраїнської громадської організації «Союз «Народна Пам'ять», зокрема криворізька група Історико-пошукового загону «Пошук-Дніпро», на чолі з керівником ВГО СНП – Ярославом Жилкіним. Про це повідомляє Всеукраїнська громадська організація «Союз «Народна Пам'ять».

Залізний бойовий птах, а точніше, його частини, були знайдені місцевими жителями під час земляних робіт. Зацікавлені алюмінієвими знахідками, особливо невеличкою частиною фюзеляжу, на якій виднівся і номерний знак літака, - містяни вирішили звернутися до пошуковців. До криворізького загону «Пошук-Дніпро» зателефонував місцевий житель, ветеран МВС – Олександр Іванов, з проханням провести кваліфіковані роботи з підйому техніки.

Після невеликої розвідки ,пошуковці, окрім фрагментів літака виявили і людські кісткові останки – останки загиблого екіпажу. Підготувавши всі необхідні документи – було вирішено негайно розпочати роботи!


Gorod.dp.ua на Facebook.


Наталья  (19.06.20 09:52): зачем откапывать самолет страны-агрессора? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті