Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі розпочали приймати заявки на Бюджет участі. Чому не всі торішні проєкти реалізували

У Дніпрі розпочали приймати заявки на Бюджет участі. Чому не всі торішні проєкти реалізували

У Дніпрі реалізовано 9 проєктів Бюджету участі із 107, проголосованих дніпрянами у 2019 році.

У Дніпрі розпочали приймати проєкти на Бюджет участі. За її словами, прийом триватиме до 16 червня. Взяти участь можуть жителі Дніпра від 16 років, за винятком посадовців і депутатів. Зареєструватися можна на сайті дніпровської міськради. Тепер для учасників, які з об’єктивних причин не встигають завершити свої проєкти до кінця бюджетного року, термін виконання можуть подовжити.

За словами голови громадської організації «Громадський контроль» Дениса Селіна, міськрада затягує проведення тенедерів авторам, які не згодні прописувати свої проєкти під конкретних виконавців.

«У нас кожного року досить дивна ситуація відбувається з багатьма проєктами бюджету участі, не виконуються від 50 до 20%, які люди виграють, а ті, які виконуються, – не так, як передбачав автор», – каже представник ГО.
Директор комунального підприємства “Спорт-Дніпро” Антон Юрченко виступає посередником між авторами та виконавцями проєктів. За його словами, минулого року тендери оголосили на всі проєкти, окрім двох — це два майданчики – спортивний і дитячий – на 12-ому кварталі. За словами посадовця, авторів цих проєктів справді просять переписати умови тендеру, бо вони “дискримінують учасників, які працюють із українськими матеріалами”.

«Технічна документація, вказана в окремих проєктах, веде до дискримінації учасників. А саме не дає можливості підприємствам зайти та подати свою цінову пропозицію, так як усе обладнання не виготовляється в Україні, можна лише придбати, ані труба, ані пластик, в Україні таких виробництв немає, все купують за кордоном, у тому числі з Китаю, та тут реалізують», – пояснив посадовець.
За словами Дениса Селіна, скарг до антимонопольного комітету щодо дискримінаційних умов у цих проєктах не було, а без них, скасування тендеру незаконне. Авторка цих проєктів у коментарях Суспільному відмовила.

Разом з тим, є проєкти, які були успішно реалізовані. Суспільне поспілкувалось з Глібом Мунтяном – автором одного з минулорічних проєктів для міської бібліотеки, що на вулиці Криворізькій.Він прописав бюджет для закупівлі відеобладнання, аби знімати огляди книжок та освітні ролики. Тепер у бібілотеки є професійне освітлення для зйомок відео. Цьому передувала інформаційна кампанія на підтримку проєкту.

«Наприкінці голосування, коли зрозуміли, що не достатньо голосів, то виходили на центральну площу, на Європейський бульвар і там розповідали людям про бібліотеку, про проєкт, про наші ідеї», – розказав автор.
Відомо:

У Дніпрі реалізовано 9 проєктів Бюджету участі із 107, проголосованих дніпрянами у 2019 році.

Станом на 20 травня 2020 року подано 24 проєкти на загальну суму близько 11 мільйонів гривень. Всього на реалізацію проєктів Бюджету участі цьогоріч передбачено 31 мільйон гривень.

Усі ініціативи поділятимуться на: освітні (9,3 млн грн фінансування), гуманітарні (9,3 млн грн) та муніципальні (12,4 млн грн).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Уже участвовал  (22.05.20 20:35): Хрень собачья а не проект, дешовая показуха. Ещё не реализовали старые проекты а уже собирают новые Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті