Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
09:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов про координаційну раду захисту тварин: «Ми це робимо не лише з любові до котів і собак, а й тому, що це — правильно»

|«« «« »» »»|

У Дніпрі заснували координаційну раду захисту тварин. До об‘єднання увійшли 25 представників зоозахисних організацій та волонтери, котрі опікуються чотирилапими. Раз на квартал з представниками ради зустрічатиметься міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Хотілося б, щоб ми говорили про системні речі, котрі стосуються життя територіальної громади, — без емоційних відступів. Те, що ми робимо у Дніпрі, що робить «Зооконтроль», — це роблять так, як має бути у кожному цивілізованому місті. Пропоную працювати надалі більш збалансовано та заснувати координаційну раду. Ми це робимо не лише з любові до тварин, а й тому, що це — правильно», – заявив міський голова Борис Філатов під час зустрічі із зоозахисниками 11 грудня.
Небайдужих до долі вуличних тварин не лише з Дніпра, а й з інших міст, запросили до сесійної зали. За більш ніж дві з половиною години обговорили низку проблем — стихійну торгівлю тваринами, закриті підвальні ходи для котів і необхідність так званого зоошерифа, котрий опікуватиметься розслідуванням злочинів проти тварин.

Дніпрянка Ірина Пугач вирішила приєднатися до координаційної ради, адже їй небайдужа доля хвостатих безхатьків. Самостійно жінка підгодовує та лікує чотирилапих, а серед її домашніх улюбленців — 12 котів і 6 собак. Майже всіх тварин пані Ірина забрала з вулиці.

«Ми задоволені тим, що міська влада звертає увагу на це. Те, що вони запропонували (створення координаційної ради, – ред.) — це конструктивно. Це — європейський підхід. Місто починає оживати, і питання тварин дуже актуальне. Думаю, ми зможемо більш ефективно працювати по районах — з «Зооконтролем» і з людьми», – переконана пані Ірина.
Для координаційної ради також планують створити окремий телеграм-канал, а у діяльності об‘єднанню допомагатимуть, зокрема, представники КП «Муніципальна варта». Разом із тим, для вуличних тварин хочуть зробити пересувний стерилізаційний центр.

Водночас у Дніпрі працює комунальне підприємство «Зооконтроль». Його заснували ще у 2013 році, однак активно діяти воно почало лише з 2016-го. Відтоді розгорнули системну роботу зі стерилізації та чипування собак. До того ж їм роблять щеплення від сказу.

Після того, як у 2018 році міськрада визнала котів частиною екосистеми, їх також відловлюють і стерилізують. Загальна мета – зменшити популяцію безпритульних тварин цивілізованим шляхом, тобто не зашкодивши їх життю та здоров'ю. Нині провели вже близько 2 тис. операцій зі стерилізації чотирилапих.

За даними європейської організації «Animal-id», кількість безпритульних тварин у Дніпрі зменшилася вдвічі – із 4 тис. до понад 2 тис. особин. Також нині стерилізовано більш ніж чверть вуличних собак.

Крім цього, у «Зооконтролі» є необхідне обладнання для проведення операцій та лікування тварин. Також нові домівки тут допомогли знайти для 437 котів і собак. Так само підприємство допомагає знаходити хазяїв тварин, котрі загубилися.

Нині у приміщеннях підприємства тривають ремонти — щоб створити більш комфортні умови для тварин і посилити потужності для лікування.

Борис Філатов підкреслив: завершення реконструкції профільного комунального підприємства «Зооконтроль», котре заплановано на 2020 рік, є для нього одним із пріоритетів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кот Матроскин  (14.12.19 03:48): Вы так сильно любите кошек? А ничего, что больше всего кошек гибнет из-за ваших, ещё более любимых, бродячих собак? Лицемеры! Відповісти | З цитатою
Писец  (13.12.19 14:58): Одобряю любую заботу о бездомных животных!
Часто вижу Людей с беспородными счастливыми собачками на поводке, лично подкармливаю птиц, кто-то кормит кошек, кто кого больше любит.
Так вместе и переживем трудные времена.
Відповісти | З цитатою
Павел Днепр  (13.12.19 11:25): Если бы все "зоозащитники были такими как женщина взявшая домой 6 собак и 12 кошек то в городе бы не было бродячих от слова вообще.А зоошериф должен в первую очередь расследовать преступления животных против людей ведь налоги на его зарплату собачки платить не будут и за каждое преступление собаки против человека должна отвечать городская власть из своих зарплат и премий. Бродячих котов в городе практически не осталось благодаря непонятно почему растущему количеству бродячих псов да и на людей стаями они не нападают. Відповісти | З цитатою
Собакуленька  (13.12.19 00:03): Борис Альбертыч, возьми меня к себе домой. Ав-ав-ав! Відповісти | З цитатою
Не могу понять  (12.12.19 23:50): Сколько ни проходил по европейке мимо этих "зоозащитников" и не могу понять одну простую вещь: что они делают с этими бедными животными, что они у них всё время спят? Причём в любое время суток, в любую погоду и даже, когда возле Пассажа сцена орёт так, что разговаривать невозможно. Их вообще разбудить потом можно будет или они уже в коме? Чем вы их накалываете? Відповісти | З цитатою
Cергей  (12.12.19 13:28): Интересно, а когда будет забота о жертвах нападений уличных животных? Никто как то вот это не обсудил. Зато шерифы появятся и будут доить горбюджет. также никому не интересно что в европейском городе не должно быть свор бесконтрольных животных даже в принципе. Кстати, а как насчет компенсаций гражданам - жертвам нападений, сколько денег выделяется на это и сколько на это потратит горбюджет или это будет осуществляться за счет волонтеров? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
блогер  (12.12.19 11:04): Боря, займись делом! Вон общага рушится, траспорт общественный ездит хреново, особенно по выходным, дороги в ямах, тротуаров на половине улиц нет. А ты песиками и собачками тешишься! Или нашли с друганом Лысельманом новый метод отмывки денег с бюджета города! И кого нужно было стериловать и чипировать, так это этих двоих, еще в детстве! Відповісти | З цитатою
LOKI  (12.12.19 10:44): Стерилизация и чипирование никоим образом не влияют на выпадение зубов и переносчиков болезней, как не крути. И мне конкретно всё равно, какая собака меня укусит, стерилизованная или нет, хотя лучше бы не кусали. Считаю, что отлов и перевод в спецприемники за чертой города - это оптимальный вариант. Любишь собачку - на маршрутку и за город, люби там, на пленере. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Собака лает караван идет  (12.12.19 10:27): Расскажу вам быль.
Жила себе стая песиков на заводе им. Артема.
Пришел ликвидатор и эту стаю выгнал за забор!
Теперь она бегает по Солнечному. Кидается под машины, лает день и ночь в общем промышляет как и где может. И это не один месяц! А ваши зоозащитники - только денег дай и всё !!! Обращались к ним о стерилизации. Помощи от них никакой! Местные жители только и подкармливают, вот вам и вся правда ! НЕВЕРЮ ЭТИМ ЧИНУШАМ !!!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
123  (12.12.19 10:17): Показуха, уже нечем электорат завоевывать... - нет идей для списания средств ? Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (12)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (9)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (5)

•  Дніпровські архітектори допомагають врятувати 500-річний будинок (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті