Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
19:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Що робити, якщо згорів лічильник: поради ДТЕК Дніпровські електромережі

Що робити, якщо згорів лічильник: поради ДТЕК Дніпровські електромережі

Якщо ви виявили, що лічильник (прилад обліку) не працює, плавиться або димить, необхідно негайно звернутися до ДТЕК Дніпровські електромережі для його заміни. Спалений лічильник – це ризик відключення електроенергії, обліку некоректних показань і загроза короткого замикання, що може призвести до пожежі.

Поломка лічильника може статися з різних причин – заводський брак, ослаблення контактів або просто фізична застарілість. Часто одночасно з пошкодженням лічильника в квартирі зникає електрика. Але навіть якщо світло є, важливо врахувати: продовжувати користуватися електрикою, якщо лічильник не працює, не можна.

ДТЕК Дніпровські електромережі піклується про безпеку клієнтів і надає просту інструкцію, що потрібно робити, якщо електролічильник видає нехарактерні звуки, димить або горить. Необхідно:

  1. Негайно відключити подачу електроенергії в щитовій;
  2. Повідомити про ситуацію в кол-центр ДТЕК Дніпровські електромережі за телефонами +38 (056/066/067) 790-99-00 або на сторінку компанії у Facebook;
  3. Дочекатися ремонтну бригаду компанії. Фахівці демонтують лічильник і зроблять всі необхідні технічні процедури, щоб клієнт міг продовжувати безпечно користуватися електрикою.

Ремонт лічильників повинні здійснювати кваліфіковані фахівці. Не намагайтеся самостійно відключити або замінити прилад обліку, це несе пряму загрозу для вашої безпеки.

Якщо видимих пошкоджень лічильника немає, але ви помітили, що лічильник перестав працювати, зверніться до одного з центрів обслуговування клієнтів з письмовою заявою на його заміну. Новий пристрій ДТЕК Дніпровські електромережі встановить протягом п'яти робочих днів. І за один день – у випадку, коли електропостачання в будинку порушено. Уразі поломки лічильника не з вини клієнта компанія безкоштовно замінить пристрій на новий.

Клієнти, які навмисно пошкодили лічильник, повинні будуть сплатити за ремонт або його заміну. Вартість послуги розраховується індивідуально і залежить від типу лічильника та ступеня пошкодження.

Правилами роздрібного ринку електричної енергії категорично забороняється:

  • порушувати цілісність пломб на лічильниках;
  • пошкоджувати матеріали, на яких встановлені пломби;
  • пошкоджувати шурупи, на яких закріплено пломбувальний матеріал;
  • порушувати цілісність лічильника.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Валерия  (20.05.20 10:04): Приедет аварийка, вызванная с 3 раза, даже не сильно поздно. Сделает свои махинации со счетчиком, снимет пломбу составит акт. На следующий день придет человек который должен поменять счетчик и чтото сделал, не сказав владельцу, позвонив постфактум, сказал что не получилось ничего сделать и придет через 2 дня. На следующий день приехали красавцы и составили акт о повреждении счетчика и на комиссию, рассказали про штраф 18 тыс грн и о том что мы сломали счетчик. Ощущение полного отвращения об этом всем. Развод чистой воды. Изучив закон, ужасаешься - виноват во всем "споживач". Відповісти | З цитатою
Свидетель Покращення  (12.12.19 06:58): Счетчик отправят на экспертизу, которая установит, что его сломали вы, после этого вас заставят отслюнявить штраф в несколько тысяч! Відповісти | З цитатою
Док  (11.12.19 17:19): Зачем отключать??
По закону насчитать должны по среднему за тот же период или 3 месяца до)

сразу звоните и оставляйте в колл-центр ДТЭК как заметили и не нада отключать!

Дурость! Мастер приедет через 3 может) а может через неделю))
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті