Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
16:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відкрили вже понад 70 буккросингів

|«« «« »» »»|

Замість бібліотеки – «вільні полиці». У Дніпрі відкрили ще один куточок буккросингу. Цього разу книги подарували учням школи №23.

«Відкрили на Дніпропетровщині вже понад 70 буккросингів. Загалом подарували майже 40 тисяч книжок. Дуже важливо, щоб діти читали та отримували нові знання», - зазначив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Яскраві полички у формі англійських літер READ тепер з'явилися і в дніпровській школі №23. Дітям подарували 300 новеньких книжок .

«Немає нічого важливішого за знання. Із першого класу ми привчаємо діточок читати книги. Дуже щасливі, що у нашій школі з'явилися такі чарівні полички», - сказала директор школи №23 Наталя Квятковська.

На різнокольорових поличках – література на будь-який смак. Є книги і для молодших школярів, і для старшокласників.

«Такий куточок дуже мотивує до читання. Хочеться взяти і прочитати усі ці книги. Я вже побачила на поличках кілька примірників, які хочу взяти . Поки обрала собі «Маленького принца» Екзюпері», - поділилася учениця 8 класу Катерина Ламза.

Вже кортить поринути у чарівний книжковий світ восьмикласниці Емілії Лавринець.

«Обрала «Історію України» у мапах, з нею буде легше вчити шкільний предмет - тут все дуже зручно та зрозуміло написано. А ще взяла почитати «Дон Кіхот» Сервантеса. Нещодавно ходила на балет, який мені дуже сподобався, тепер хочу почитати роман», - розповіла учениця 8 класу Емілія Лавринець.

Діти зізналися – тепер намагатимуться читати більше.

«Щоб взяти книжку у бібліотеці, потрібно туди йти, оформлювати книгу, чекати – на це не завжди є час. А тут можна одразу взяти будь-яку книжку, - сказала учениця 8 класу Станіслава Лаптєва. – Люблю книги, особливо детективи та пригодницькі романи. Собі обрала «Алісу у країні чудес» - читатиму її мовою оригіналу».

Радіють появі буккросингу і вчителі.

«Разом з моїми учнями дуже полюбляємо читати. Раніше була байдужа до фантастики, а учні мене «підсадили» на творчість Стівена Кінга. Тому появі буккросингу неабияк радіємо. Переконана – діти, які читають, у майбутньому стануть людьми, які думають», - сказала вчитель біології школи №23 Світлана Аляєва.

Буккросинг – надзвичайно популярний у світі рух. Його мета – вільний обмін книжками . Правила прості та незмінні: бери будь-яку книжку, але взамін постав іншу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


это  (17.05.19 09:06): библиотика чё ли:??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті