Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській ОДА відбувся допрем’єрний показ фільму «Крим. Оточені зрадою»

|«« «« »» »»|

У Дніпропетровській облдержадміністрації показали документальний фільм «Крим. Оточені зрадою». У ньому - історія супротиву українських військових під час окупації півострова у 2014-му.

«Це стрічка про події в Криму, коли росіяни захопили півострів. З цього й почалася війна, - зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Юрченко. - Фільм розповідає про відчуття людей, які були дійсно оточені зрадою. Що вони говорили, про що думали та як діяли. Переглядаючи таке кіно можемо зрозуміти, як уникнути такого в майбутньому».

Фільм - історія супротиву українських військових під час окупації Криму. Це хронологія подій, які відбувалися на території військової частини в Перевальному у 2014 році. Автор стрічки, оператор та сценарист - військовий кореспондент Віктор Гром.

«Фільм виношувався декілька років. У автора були відеоматеріали. Настав час показати їх людям. Ми всі вже знаємо, що у 2014-му відбувалося «ззовні». Тепер хочемо показати, що коїлося всередині кожного військового», - наголосив офіцер інформаційної агенції Міністерства оборони України Аркадій Радківський.

У стрічці - унікальні відеокадри та інтерв'ю з учасниками подій.

«Ніхто не знав, що буде завтра. Ми стояли, тримали військову частину і не розуміли, коли це закінчиться», - згадує військовий Михайло Харь.

«Герої фільму перші, хто зіштовхнувся з військовою агресією. Це історія. Її можна переписувати, але коли розповідають очевидці - правду не сховаєш», - поділився Олександр Савченко.

Творчі вечори в Дніпропетровській облдержадміністрації - вже традиція. Тут регулярно проходять презентації книжок та виставок, кінопокази, зустрічі з письменниками та акторами.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті