Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Антарес» вчергове вивів на орбіту корабель Cygnus із вантажем для МКС

«Антарес» вчергове вивів на орбіту корабель Cygnus із вантажем для МКС

17 квітня о 23:46 за київським часом (16:46 за північноамериканським східним часом) із Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск ракети-носія (РН) «Антарес».

Ракета вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus, що має доправити до Міжнародної космічної станції близько 3750 кг корисного вантажу на замовлення NASA – провізію та спорядження для екіпажу, обладнання та матеріали для наукових експериментів, устаткування для станції та виходу у відкритий космос, комп'ютери та комплектуючі, а також два науково-дослідні супутники формату кубсат – CAPSat та HARP. Стикування Cygnus із МКС заплановано на 19 квітня.

Головним розробником РН «Антарес» є американська корпорація Northrop Grumman. Космічний корабель Cygnus NG-11 Roger B. Chaffee названий на честь американського астронавта Роджера Брюса Чаффі.

Основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило ДП «КБ «Південне», а виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн.

Підготовка PH «Антарес» до пуску, її випробовування та пуск виконані за участю українських фахівців. Згідно з контрактом, технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації у режимі реального часу здійснювалися з території КБ «Південне».

У цій місії «Антарес» вперше застосовано технологію пізнього завантаження. Раніше корабель завантажували приблизно за чотири доби до старту. За допомогою нової технології цей час вдалося скоротити до 24 годин.

Загалом з 2013 року ракета-носій «Антарес» стартувала 10 разів, 9 з них – успішно.

У рамках програми «Антарес» українська сторона виконала весь комплекс робіт із проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для PH на замовлення Національного космічного агентства США.

Проект «Антарес» є вдалим прикладом кооперації підприємств космічної галузі України у міжнародних космічних проектах, успішної діяльності на світовому космічному ринку.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Недоумение  (19.04.19 08:59): А зарплату работникам как выплюнули частями за январь, так и выживайте, как хотите. И никому дела нету - ни директору, ни профсоюзу, ни доблестному мэру!!! Відповісти | З цитатою
Житель Победы  (18.04.19 12:38): Хотелось бы уточнить страну-производитель двигателей на украинской первой ступени. В Википедии указаны вроде РД-181. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Сергей  (18.04.19 12:24): А зарплаты как не было... Так и нет на Южмаше... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті