Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
20:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині підприємливий бізнесмен заробив 5 млн гривень на арештованому кар'єрному екскаваторі

На Дніпропетровщині підприємливий бізнесмен заробив 5 млн гривень на арештованому кар'єрному екскаваторі

Після того, як екскаватор став технічно несправним, підприємець зняв з нього все, що можна продати, зрізав реєстраційні номери і залишити на смітнику в гірничо-збагачувальному комбінаті.

Встановлено, що у 2015 році директор товариства з обмеженою відповідальністю використовував для дроблення гірської маси на території гірничо-збагачувального комбінату великий «кар`єрний» екскаватор, який орендував у фізичної особи-підприємця.

Випадково директор дізнався, що у орендодавця екскаватору є борги перед банками і його рухоме майно арештовано.

Директор повідомив державного виконавця про місцезнаходження орендованої техніки, після чого чиновник наклав арешт та описав екскаватор.

Керуючись мотивами, які досліджуються слідчими, арештовану техніку виконавець залишив на відповідальне зберігання тому самому директору, який про неї повідомив та який нею користувався за договором оренди вже декілька місяців.

Після такої махінації маржинальність бізнесу з використання того ж, але вже арештованого екскаватору різко підвищилась, оскільки необхідності сплачувати орендну плату за нього більше не було.

Використовуючи арештовану техніку протягом двох років, підприємство отримало понад 5 мільйонів гривень прибутку. Після того, як в результаті понаднормової, безперервної експлуатації екскаватору той став повністю технічно несправним, директор підриємства наказав зняти з нього все, що можна продати, зрізати реєстраційні номери та залишити на звалищі у гірничо-збагачувальному комбінаті.

Слідчими було притягнуто до кримінальної відповідальності кмітливого директора за незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт та 28 березня направлено обвинувальний акт щодо нього до суду.

Найближчим часом заплановано дати юридичну оцінку діям державного виконавця, який залишив на зберігання арештоване майно особі, яка вочевидь збиралася його використовувати у господарській діяльності, а також протягом двох років не здійснював жодних дій із його оцінки та реалізації, не перевіряв умов зберігання.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Lawyer  (03.04.19 18:05): такого "предпринимателя" можно засудить легко, самому мало не покажется после такого. Відповісти | З цитатою
Анна  (03.04.19 11:11): "...срезал регистрационные номера и ОСТАВИТЬ на свалке...", "...оставил на ответственное хранение ТОМ же директору...", не говоря уже о знаках препинания!!! Скажите, реально не стыдно писать с ошибками? Неужели трудно еще раз перечитать написанное и исправить ошибки до публикации? Администрация сайта, возьмите в штат корректора! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті