Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Широкомасштабний випуск риби

Широкомасштабний випуск риби в Дніпро розпочався на Дніпропетровщині. Водойми області найближчим часом поповнять 120 тонн товстолобика, білого амура та коропа. Іхтіологи вважають, що це значно поліпшить екологічний стан акваторії. Крім того, випущена риба зможе задовольнити апетити городян. Така машина жадана на будь-якому базарі. В її резервуарі – півтори тонни відбірного товстолобика.

Але попасти на прилавки рибі не судилося. Принаймні сьогодні. Її вирощують на рибних господарствах, а потім за сотні кілометрів везуть до Дніпра. А тут випускають на волю. Водій автомобіля каже, що ніколи в житті так не хвилювався.

Ігор Панчишин, водій: «Шоб машина нормальной була, шоб не зламалась, не остановилась по дороге. А то ж подохнет!»

Сплачують за випуск риби здебільшого ті, хто їй найбільше шкодить. 8 користувачів, які мають ліцензію на промисловий вилов, цього року зібрали 55 тисяч гривень. Собівартість однієї рибини – близько п‘ятдесяти копійок. Випуск ще 39 тонн товстолобика та білого амура фінансує держава. На 15 тонн риби скинулися ті бізнесмени, хто протягом року поглиблював водойми. До того ж, підключилися громадські організації. Такі рибозахисні інвестиції знавці роблять не дарма. Іхтіологи знають: чим більше випустили – тим більше зловили.

Ігор Ущаповський, начальник іхтіологічної групи Дніпропетровської облдержрибінспекції: “Это даст возможность увеличить рыбопродуктивность наших водных рыбохозяйственных объектов, что приведет в конечном итоге к увеличению вылова рыбы и поступления ёё на стол к трудящимся»”

Тож для трудящих області вже наступного року планують виловити більше тисячі тонн високоякісного продукту. Зараз здобич складає лише кілька сотень. Крім того, варто розраховувати на покращення екологічного стану Дніпра. Товстолобик та білий амур – чи не найкращі санітари.

Ігор Ущаповський, начальник іхтіологічної групи Дніпропетровської облдержрибінспекції: “Белый, пестрый толстолобик и гибриды очищают воду от так называемой зеленки – сине-зеленой водоросли. Сине-зеленые водоросли впитывают в себя радиацию и тяжелые металлы. И все – они поглощают их. Но это на качестве рыбы не сказывается”

Майже вся випущена риба в Дніпрі виживає. На волю відправляють лише дорослих, яким не страшні хижаки. Проте новосельці все одно будуть під охороною. Дай волю браконьєрам - вони виловлять всю рибу навіть голими руками. А попасти на сковорідку новоселам ще зарано.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті