Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
00:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Команда Дніпропетровщини здобула перемогу на Всеукраїнських змаганнях з роботрафіку

Команда Дніпропетровщини здобула перемогу на Всеукраїнських змаганнях з роботрафіку

Юні винахідники Дніпропетровщини здобули перемогу на всеукраїнських змаганнях з роботрафіку. Вони стали абсолютними лідерами у командному заліку.

Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.
«На всеукраїнському етапі змагань «Роботрафік»-2019 Дніпропетровщину представляли вихованці центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді. Це право вони здобули на обласному відборі, який цьогоріч пройшов уперше», ‒ розповіли у департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.
Всеукраїнський етап відбувся у Києві. Він об’єднав юних техніків із 16 областей України.

Винахідники змагалися у чотирьох категоріях ‒ «3D-моделювання», «Тестування по правилам дорожнього руху», «Машина-робот в русі по правилам міської траси», «Гонки машин роботів».

Абсолютним лідером стала команда Дніпропетровщини. Маємо три других місця ‒ їх здобули 17-річні Олександр Луньов та Михайло Фурсін. Першість з 3D-моделювання виборола 9-класниця Анастасія Марфенко.

«Ці діти – ще юні, але вже професіонали. Вони показали гідний рівень теоретичних та практичних знань з електрифікації й робототехніки. Вони знають тонкощі конструювання «розумних» машин і 3D-моделей. Що й відзначило столичне журі», – зазначив викладач Дніпропетровського центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді Юрій Чашка.
В Україні змагання з роботрафіку проводяться другий рік поспіль. Вони – для розвитку та популяризації науково-технічної творчості.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті