Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
16:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровська дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко розповіла, як готується до Олімпіади в Парижі-2024

Дніпровська дзюдоїстка Єлизавета Литвиненко розповіла, як готується до Олімпіади в Парижі-2024

Національний олімпійський комітет України у Дніпропетровській області розповідає про атлетів, які представлятимуть Дніпропетровщину на Олімпіаді в Парижі-2024. Цього разу мова йде про 20-річну дзюдоїстку Єлизавету Литвиненко.

Шлях Єлизавети до олімпійської ліцензії був чи не найскладнішим порівняно з іншими спортсменами. Їй треба було набирати очки у світовому рейтингу, якомога краще змагаючись на турнірах. В 18 років спортсменка з Дніпра виборола «бронзу» на чемпіонаті світу. Потім отримала «срібло» на Гран-прі у Португалії та дві «бронзи» (на Гран-прі в Австрії та «Мастерс» в Угорщині).

Після Чемпіонату Європи у Загребі, де Ліза посіла 5 місце, вона піднялась на 11 сходинку у світовому олімпійському рейтингу у своїй ваговій категорії. Тоді стало зрозуміло, що Литвиненко стає власницею олімпійської ліцензії!

Париж-2024 буде першою Олімпіадою для дівчини з Дніпра.

– Лізо, що Ви відчули, коли дізнались, що будете змагатись на Олімпіаді?

Дуже зраділа, тому що вся робота, яку ми проводили з тренерами, була не дарма!

– Хто перший привітав Вас з цим досягненням?

Першим мене привітав президент Федерації дзюдо України, голова відділення НОК України в Дніпропетровській області Михайло Анатолійович Кошляк та тренера. Потім вже сім’я і решта людей, коли це опублікували в мережі Інтернет.

– Де і як проходитиме Ваша підготовка до Олімпіади? Чи приїжджатимете ще до Дніпра чи до Олімпіади весь період знаходитиметеся у тренувальних таборах? І де вони будуть?

У нас заплановані збори до Олімпіади. До Дніпра, на жаль, повертатися не буду вже. Можливо на день вдасться приїхати, поміняти речі…

Після чемпіонату світу у нас запланований збір у Словаччині. Потім ми переїжджаємо до Хорватії. Потім повертаємось у Конча-Заспу на кілька тижнів і після робимо заключний збір боротьби в Іспанії. Звідти знову повертаємось у Конча-Заспу і там я буду вже до від’їзду до Парижу.

– Чемпіонат світу в ОАЕ – це частина підготовки до Олімпіади чи окреме дуже важливе змагання? Які завдання ставлять тренера та Ви перед собою на чемпіонат світу?

Чемпіонат світу це і частина підготовки, і дуже важливі змагання. Це останній старт перед Олімпійськими іграми. Завдання – викластися на максимум.

– Чи братимете участь ще в якихось турнірах до Олімпіади?

Чемпіонат світу – це завершальний старт перед Іграми у Парижі.

– Над чим працюєте під час підготовки до Олімпійських ігор, що відпрацьовуєте? Як проходить Ваш звичайний тренувальний день зараз, у передолімпійський період?

Працюємо над усім.

Мій день проходить зазвичай так:

8:15 підйом

10:00 тренування

16:00 друге тренування

Зазвичай одне тренування проходить у спортивній формі. Це або біг, або «качаємось» у тренажерній залі, або виконуємо завдання на гумі. Дуже рідко можемо пограти у футбол.

Друге тренування зазвичай проходить у кімоно.

Намагаюся лягати спати у 23:00, але не завжди виходить (посміхається).

– Чи є спаринг-партнери під час тренування? Хто вони? А до яких змагань вони готуються або просто їх запрошуєте для допомоги Вам у підготовці до Олімпіади?

Так у мене є спаринг-партнери – це хлопці з Дніпра.

Один із них – Влад Лисенко поїде зі мною на збір до Хорватії і в принципі на решту зборів до Олімпіади. Домопагатиме мені готуватися до Парижу-2024.

– Хто будуть Ваші конкуренти на Олімпіаді? З ким із них уже зустрічалися у поєдинках? Хто найсерйозніший суперник?

Усі дівчата у вазі до 78 кг будуть моїми конкурентами. Боролася з усіма.

Найсерйозніші – думаю, що це Анна-Марія Вагнер (німецька дзюдоїстка, двічі бронзова призерка ОІ в Токіо-2020 – в особистому заліку та в команді, чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи), Аліса Беланді (італійська дзюдоїстка, бронзова призерка чемпіонату світу) та Інбар Ланір (ізраїльська дзюдоїстка, бронзова призерка ОІ в Токіо-2020 в команді).

– Чи цікавитеся, як готуються до Олімпіади конкуренти?

Я не стежу за підготовкою конкурентів.

– Які плани собі ставите на Олімпіаду? І Ваш тренер які плани ставить?

Звичайно ж, мрія кожного спортсмена – це медаль з Олімпійських ігор.









Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті