Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
16:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вже у березні мешканці Дніпропетровщини почнуть отримувати субсидію «живими» грошима

Вже у березні мешканці Дніпропетровщини почнуть отримувати субсидію «живими» грошима

Вже у березні в Україні діятимуть нові правила нарахування субсидій, які затвердив Кабмін. Ті, хто оформив держдопомогу у 2018 році, отримуватимуть її «живими» коштами.

Про це стало відомо під час прес-конференції у Дніпропетровській облдержадміністрації.
«Субсидію нараховуватимуть за двома напрямками – їх визначили постановами Кабінету Міністрів України. Різні умови будуть для тих, хто оформив допомогу до кінця 2018 року, і «нових» субсидіантів», – пояснила начальник відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Довидовська.
Мешканці Дніпропетровщини, які подали документи у 2018-му, отримають готівку. Субсидію за лютий – з 4 до 25 березня, за березень – у квітні, за квітень – у травні, наголосила Олександра Довидовська. Пенсіонерам нарахують кошти разом із пенсією. Всі інші мають звернутися до найближчого відділення Ощадбанку після 12 березня.
«Ті, хто оформив допомогу у 2019-му, не отримають «живих» коштів. Їх автоматично перерахують на оплату комунальних послуг. Суму, яку не покриє субсидія, доведеться оплатити самостійно. Про розмір доплати повідомлять смс», – сказала начальник відділу.
За словами Олександри Довидовської, система направлятиме кошти «за пріоритетом». Першочергово – на оплату послуг теплопостачання, потім – гарячої води, водопостачання та водовідведення, електроенергії, природного газу чи вивозу сміття.

Ті, хто оформляв субсидію до 2019 року, у травні мають подати документи ще раз – вказуючи номер свого мобільного.

«Така вимога – для перевірки чесності платників. Якщо у людини не буде заборгованості на понад 340 грн, вона й надалі отримуватиме держдопомогу готівкою. Субсидію «живими» коштами боржникам не сплачуватимуть. Гроші автоматично будуть перераховувати на оплату комунальних послуг», – зазначила начальник відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Довидовська.
Отримати субсидію можна з 1 числа наступного після звернення місяця.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Cahbe  (26.02.19 06:55): О каких "живых" деньгах идёт речь? То что в тусовку алигарх\государство встрял \банк\ деньги живыми не делает. Живые деньги это те деньги кеоторые можно потратить по совему усмотрению. А если они все у тебя ушли на погашение ЖКХ то что в них живого? С новыми нормами потребления сэкономить один хрен нельзя. Відповісти | З цитатою
Днепропетровск  (25.02.19 20:58): ну дадут перед выборами а дальше, чем давать будут Відповісти | З цитатою
жир  (25.02.19 19:54): очередь обещаете? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті