Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
15:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Покров має таланти: на Дніпропетровщині стартували відбіркові тури обласного зіркового фесту «Z_ефір»

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині стартували відбіркові тури обласного зіркового фесту « Z _ефір». Точкою відліку став Покров. У кастингу взяла участь майже тисяча юних талантів. Діти представили більше сотні номерів: від співів до танців. Наступна зупинка творчого марафону – Павлоград.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«У Дніпропетровській області вже вдруге організовуємо творчий конкурс «Z_ефір». У такий спосіб розшукуємо зірок «покоління Z» – здібних дітей від 5 до 16 років. Цьогоріч ще більше талановитої молоді виявило бажання взяти участь у фестивалі. Перший відбірковий тур талант-шоу відбувся в Покрові», – розказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У першому кастингу взяли участь юні таланти Покрова, Нікополя та Нікопольського району. Виступали в п'яти жанрах – вокальне й театральне мистецтво, хореографія, оригінальний і інструментальний жанри.

На фесті вже другий рік поспіль презентує свої здібності танцювальний колектив з Нікополя «Оріон». Дівчата зізналися, торік їм не вдалося пробитися у фінал – цьогоріч спробували свої сили знов. Аби досягти мети, навіть змінили стиль.

«Наші танці, як і ми, подорослішали. Композиція – під пісню «Люди, як кораблі» гурту «Антитіла». Вона філософськи насичена. Насправді, всі люди різні. І не варто оцінювати їх за зовнішністю. Краще зазирнути в їхній внутрішній світ. У танці ми акумулювали всі наші переживання й емоції», – розказала учасниця колективу Олена Касьянова.

Нікопольський дует Кіра Рудзик та Евеліна Трофімова почувають себе немов риба у воді в театральному мистецтві. На «Z_ефір» представили веселу казку на новий лад. У заліку дівчат – перше місце.

«Вирішили додати позитиву. Обрали гумореску, аби розсмішити зал, – сказали вони. – Ми просто театрали в душі. Добре працюємо обличчям».

Козир 14-річної Мілени Полянської з Покрова – голос. На довершення образу – вишуканий костюм.

«Його мені зшила мама. А цей вінок просто шикарний. Він такий великий. На мою думку, він символізує щастя, весну та світанок», – розказала співачка.

Інструменталістка Варвара Сізова з Покрова, натхненна перемогою в тогорічному фесті, спробувала свої сили знов. Її постійна подруга – 56-струнна бандура.

«Торік виступала з ліричним номером – цього разу підготувала більш динамічну композицію, – сказала юна бандуристка. – Головне – не боятися і впевнено йти до мети. Такий мій секрет успіху».

А ось у 10-річної покровчанки Лії Куартової – «Z_ефірний» дебют. Вразила журі грою на скрипці й забезпечила собі білет у півфінал.

«Мрію стати популярною скрипалькою. Подорожувати світом, виступати на великій сцені. «Z_ефір» наближає мене до мрії, додає впевненості», – переконана дівчина.

Майстерність конкурсантів, хист і вміння триматися на сцені – під прицілом вимогливого журі. Тут і професіонали, і креативники. Бітбоксер Максим Прилипко торік сам виступав на «Z_ефірівській» сцені – наразі серед тих, хто визначає найкращих.

«Це неперевершені відчуття. Навіть уявити не міг, що опинюся в числі суддів. Несказанно радий цьому, – поділився хлопець. – До конкурсантів прискіпливий, особливо, до вокалістів. Їм треба вміти витягувати ноти, правильно подавати пісню і мати вокальний дар».

Перший відбірковий тур Дніпропетровщиною триватиме до 27 березня. Фестиваль завітає у 14 населених пунктів області. Кращі вийдуть до півфіналу, який проходитиме з 4 до 30 квітня. Фіналісти виступатимуть на гала-концерті у Дніпрі.

«Можна з упевненістю сказати, цьогорічний «Z_ефір» буде надзвичайний. Це вже побачили по перших виступах, – наголосила радник голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб. – Діти підготовлені на іншому рівні. У них дуже гарні костюми, вони хореографічно підковані. Сильні виступи як солістів, так і колективів. У цьому сезоні в журі буде нелегка задача – вибрати кращих з кращих».

Обласний талант-фест «Z_ефір» ініціювала Дніпропетровська ОДА у 2018 році. Його назва символічна: легкий зефір асоціюється з безтурботним дитинством, а англійська літера «Z» означає покоління, яке народилося між 90-ми та 2000-ми.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті