Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
21:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській ОДА діти АТОвців та переселенців вчилися плести паракордові браслети

|«« «« »» »»|

Паракорд – синтетичне волокно, яке застосовують при виготовленні строп для парашутів. Однак виявляється, з нього можна плести і браслети. На безкоштовний майстер-клас у Дніпропетровській ОДА завітали діти учасників АТО та переселенців.

«Це вже не перший подібний захід. До нас з ініціативою звертається чимало організацій, які прагнуть урізноманітнити дозвілля дітей АТОвців і переселенців. З радістю підтримуємо їхні задуми, – зазначила начальник управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка. – Сьогодні майстер клас з плетіння патріотичних браслетів. Потім передамо їх бійцям. Діти розуміють, їхній виріб комусь зігріватиме серце на передовій».
Стильний і сучасний аксесуар – паракордовий браслет.

Паракорд – це особливе синтетичне волокно. Цей матеріал застосовується у виготовленні строп для парашутів.

Виготовити модний аксесуар може будь-який новачок, запевняють професійні хендмейдери.

«Це цікаве заняття. Воно розвиває моторику, творчі навички, фантазію, креатив. Та головне – це психоемоційна підтримка родин АТОвців та переселенців», – розказала волонтер Дінара Салімова.
Техніка плетіння нескладна. Під час плетіння важливо звернути увагу на поєднання кольорів.

І не варто затягувати занадто туго: краще залишати петлі злегка ослабленими – вони матимуть більш рельєфний вид.

«Папа казав, що в адміністрації частенько проходять різні майстер-класи. Ось і мені захотілося спробувати. Браслет, який сплету, відправлю йому на передову. Аби він знав, що я його дуже люблю», – сказала Катерина Кривошея.
Такий браслет – доповнення до будь-якого образу і стилю. Взялися за справу й дорослі.
«Прийшла на майстер-клас з молодшою донькою. Нам дуже подобаються такі творчі зустрічі. Дитина розвивається, спілкується з однолітками. Дякуємо всім, хто організовує такі заходи», – розказала дніпрянка Вікторія Мороз.
Він не тільки має красивий вид на зап’ясті, але й може стати єдиною можливістю для порятунку життя в екстремальній ситуації.

Саме тому браслет з паракорду отримав в народі назву «браслет виживання».

Сучасні військові Америки також носять такий аксесуар. Застібка у браслетах – з нагрудного медальйона або емблеми військової форми.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті