Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
17:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З пускового майданчика космодрому Куру стартувала ракета-носій Вега с украинским двигателем

З пускового майданчика космодрому Куру стартувала ракета-носій Вега с украинским двигателем

Сьогодні о 3:42 за київським часом з пускової площадки Area 1 космодрому Куру стартувала ракета-носій Vega. Космодром Куру знаходиться на північному сході Південної Америки у Французькій Гвіані.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила прес-служба "Южмашу".

На сонячно-синхронну орбіту успішно виведено космічний апарат Mohammed VI-B, який збудовано на замовлення уряду Марокко компанією Airbus Defense and Space. Це другий супутник серії – перший Mohammed VI-А) було успішно виведено в листопаді минулого року і теж ракетою-носієм Vega.

Апарат Mohammed VI-B важить 1110 кілограмів. За його допомогою будуть проводити спостереження за змінами земної поверхні, виконувати сільськогосподарський моніторинг, прогнозувати надзвичайні ситуації та багато іншого.

Ракета-носій легкого класу Vega розроблялася спільними зусиллями Європейського космічного агентства та Італійського космічного агентства. Блок маршового двигуну четвертого ступеню розроблено КБ «Південне» та виготовлено ПІВДЕНМАШем. Цікаво, що український двигун працює довше, ніж двигуни перших трьох ступенів разом взяті.

Вперше ракету-носій Vega було запущено 13 лютого 2012 року. Всього відбулось 13 стартів - всі успішні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Житель Победы  (22.11.18 14:06): "30 ноября 2017 Европейское космическое агентство выделило 53 млн евро на финансирование программы «Vega Evolution», которая предусматривает замену украинских жидкостных ракетных двигателей РД-843 (поставляемых для ракет-носителей Vega) на более экологичные немецкие двигатели" (Википедия). Відповісти | З цитатою
Житель Победы  (22.11.18 13:56): А сколько там всего двигателей и каких мощностей? А четвертая ступень работает уже на орбите? Відповісти | З цитатою
земляк  (22.11.18 08:08): ракетостроителям УРА УРА УРА молодцы снимаю шляпу Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
юмз  (21.11.18 22:15): а зарплату за октябрь до сих пор не выплатили...печаль Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті