Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
01:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині стартували перші військово-спортивні ігри «Сталева міць»-2018

|«« «« »» »»|

Вистріли, димова завіса, вибухи. На Дніпропетровщині стартували перші військово-спортивні ігри «Сталева міць»-2018. На полігонах ОК «Схід» протягом трьох днів змагатимуться понад півсотні військовослужбовців та ветеранів АТО з різних областей. Переможців назвуть уже цієї неділі.

«Серед учасників – як чинні військові, так і ветерани. Одні популяризують службу в армії, інші – соціалізуються після війни. Жодних вікових обмежень. У планах, зробити ігри щорічними й вийти за межі України. Велика дяка військовим, які долучилися до змагань, і Дніпропетровська облдержадміністрація – за підтримку», – розказав АТОвець, один з організаторів ігор Олександр Каховський.
Учасники випробовуватимуть свої силу й міць протягом трьох днів.

Тактична смуга перешкод і вогневий рубіж – такий план на перший день змагань.

За свистком команди виходять на старт. Кожна рішуче налаштована на перемогу.

«У нас в команді половина офіцерів, усі контрактники. Середній вік – 35 років. Готувалися ґрунтовно: стріляли, бігали. Всі у гарній фізичній формі, готові вигравати. Розраховуємо увійти до призової трійки», – розказав начальник фізичної підготовки і спорту 91-го окремого полку оперативного забезпечення міста Охтирка Сергій Чут.
Серед учасників – переважна більшість чоловіків. Але їм готові дати фору представниці слабкої статі.
«Внутрішньо і фізично готова. Настрій бойовий. Буду викладатися на всі сто. Думаю, стануть у нагоді мої легкоатлетичні здібності», – сказала волонтерка, учасниця змагань Альона Вялова.
На смузі перешкод – стіни, містки, колоди. На ній треба перестрибувати, повзти, бігти. На фініші учасники ледь переводять дух.
«На дистанції все продумано до дрібниць. Складно пройти навіть добре підготованому. Однак всі перешкоди можна здолати. Спасибі організаторам. Чітко й сильно», – поділився учасник змагань, помічник командувача ОК «Схід» Юрій Гаркавий.
Команди – під «прицілом» професійних військових суддів. Система оцінки – бальна: хто набере найбільше балів, той і переможе.
«Кожна команда буде оцінюватися за кращим часом виконання завдання. Чим швидше виконана вправа, тим більше балів. По суті, усі учасники стануть переможцями, але найсильнішими будуть три команди», – зазначив старший суддя, начальник фізичної підготовки ОК «Схід» Євген Коробка.
У другий день на учасників чекають марш-кидок на 20 км через болота та ліси, перенесення колоди на відстань в 1 км. Доведеться проповзти і 200-метрову дистанцію. На третій день заплановані пейнтбол і перетягування канату.

Вправи максимально наближені до реальних умов.

Змагання організувала громадська організація «Всеукраїнське об'єднання патріотів «Комбатант» за підтримки Дніпропетровської ОДА та ОК «Схід».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті