Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА медіаексперти розповіли, як боротися з пропагандою

У ДніпроОДА медіаексперти розповіли, як боротися з пропагандою

У ДніпроОДА презентували книгу «Слова та війни: Україна у боротьбі з кремлівською пропагандою». У ній – дослідження каналів розповсюдження фейків, їх впливу на інформаційний простір держави, рекомендації щодо боротьби з ними. Нині автори готують нове видання.

У пошуках матеріалів відправилися у всеукраїнське турне, аби зібрати характерні риси пропаганди у кожному окремому регіоні країни. Поспілкувалися і з активістами Дніпропетровщини.

«Написати книгу нас спонукали закордонні експерти та журналісти, які постійно питали про дослідження щодо пропаганди в України. Просили надіслати їм всі книжки на цю тему. Ми зрозуміли, що таких ґрунтовних досліджень про сучасний стан речей немає і вирішили взятися за це, - розповіла співавторка видання Тетяна Матичак. – У нашій книзі – дослідження каналів, через які поширюється пропаганда, приклади фейків останніх чотирьох років, інформація про організації, які протидіють цьому».
Книга найперше готувалася для закордонних партнерів України та розповсюджувалася у Раді Європи, Європарламенті, Єврокомісії. За словами Тетяни Матичак, пропаганда нині стає проблемою і в Європі, тому аби боротися із цим явищем там вивчають досвід України. Проте є й український варіант видання.

«Тепер ми відправилися до регіонів України. Вже були у Львові, Харкові, Одесі. Нині зустрічаємося і з журналістами та громадськими активістами Дніпра. Все, аби дізнатися характерні риси пропаганди в окремих областях країни та як із нею борються», - зазначив менеджер проекту UkraineWorld, заступник директора відділу європейських програм ГО «Інтерньюз-Україна» Костянтин Ромашко.
Зібрана у регіонах інформація ляже у нове видання.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Не "патриот" - не идиот  (03.05.18 17:51): Очередной литературный "шедевр" появился за деньги налогоплательщиков? Відповісти | З цитатою
!!!  (02.05.18 15:01): Я только одного медиаэксперта знаю, и это Анатолий Шарий. А тут сидят самые настоящие пропагандисты! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті