Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканці Дніпропетровщини отримали «доступні ліки» на суму понад 34,5 млн грн

Мешканці Дніпропетровщини отримали «доступні ліки» на суму понад 34,5 млн грн

Мешканці Дніпропетровщини отримали медпрепарати безкоштовно або із суттєвою знижкою на суму понад 34,5 млн грн. За урядовою програмою «Доступні ліки» в області вже виписали 940 тисяч рецептів.

Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

«Щоб отримати «Доступні ліки», слід звернутися до сімейного лікаря або терапевта, який випише рецепт. З ним прийти до однієї із 408 аптек області, які беруть участь у програмі», - пояснили в департаменті.

Програма «Доступні ліки» розрахована на пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом ІІ ступеня та бронхіальною астмою. За рецептом від лікаря вони отримують 198 найменувань препаратів безкоштовно або із суттєвою знижкою. Максимальна вартість ліків – 30 гривень.

«Ця програма – приклад того, як медицина має працювати в Україні та яких принципів дотримуватися. Програма вже довела свою ефективність у 2017 році, тому Уряд планує розширити її у наступному. Бюджет програми у 2018 році зросте на 42,9% і становитиме 1 млрд грн. Вона покриватиме більшу кількість ліків за ширшим переліком медичних станів», – зазначила в.о. міністра охорони здоров'я України доктор Уляна Супрун.

Бюджет програми у Дніпропетровській області на цей рік - майже 58,5 мільйонів гривень.

Ознайомитися з переліком аптек, задіяних у програмі, можна на сайті або в будь-якій амбулаторії.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті