Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
15:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На наступний навчальний рік область підготувала замовлення на 10 тисяч випускників ПТУ

На наступний навчальний рік область підготувала замовлення на 10 тисяч випускників ПТУ

На 2017-2018 навчальний рік Дніпропетровська область вже підготувала замовлення на 10 тисяч майбутніх випускників професійно-технічних училищ (ПТУ) регіону.

Про це розповів директор департаменту освіти і науки ДніпроОДА Олексій Полторацький в ефірі телепрограми «Вечірня м’ясорубка».

«На початок 2017-2018 навчального року вже маємо регіональне замовлення на рівні 10 тисяч учнів робітничих спеціальностей. Ця цифра погоджена Радою стейтхолдерів (піклувальна рада навчальних закладів) – і буде пропонуватися на затвердження Міносвіти… Йдеться про те, що ПТУ мають угоди з майбутніми роботодавцями - вони підтверджують ту кількість фахівців, яка знадобиться їм у тій чи іншій галузі», - сказав Олексій Полторацький.

Фактично це значить, що здебільшого випускники ПТУ вже розуміють, куди підуть працювати після навчання.

«Ми намагалися дійсно залучити до процесу створення регіонального замовлення спеціалістів з економіки, Державної служби зайнятості, управлінь, що опікуються питаннями соціального захисту та ринку праці… Адже тільки комплексно можна оцінити потреби та продуктивність ринку праці», - сказав Полторацький.

Поруч із регіональним замовленням, нагадав він, завжди будуть професії державного значення, фахівці з яких готуватимуться в усіх регіонах. Наразі у переліку Кабінету Міністрів - 19 таких робітничих професій. Серед них - виноградарі, бурильники, верстатники широкого профілю, токарі, фрезерувальники.

«У нас в регіоні є своя особливість – криворізький регіон, наприклад, диктує свої правила ринку праці й підготовки фахівців. Це спеціальності, пов’язані з роботою гірничо-збагачувальних комбінатів. Потрібні фахівці готуються в ПТУ Кривого Рогу постійно, на них стабільно високий попит, а зарплата конкурує із зарплатами юристів, медиків та інших популярних професій вишів», - зауважив Полторацький.

Попит на робочі спеціальності є, наголосив директор департаменту освіти ОДА.

Крім ПТУ, додав він, більше 230 організацій різних форм власності мають ліцензії на підготовку фахівців – тобто допрофілюють людей вже до суто своїх потреб.

«У нас вже на базах багатьох ПТУ створені науково-практичні центри, наприклад, сантехнічного, металургійного, інструментального обладнання. Роботодавець вкладає свої гроші, закуповує для училищ обладнання певного взірця, стандартів та якості - тому що знає: випускники потім будуть встановлювати сантехнічні або інші інженерні системи саме його марки», - сказав Полторацький.

Такі центри вже працюють у Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському - і «вкладаються» в них всесвітньовідомі торгові марки.

«Це один зі способів модернізації системи професійно-технічної освіти», - переконаний Олексій Полторацький.

Сьогодні у Дніпропетровскій області працює 60 ПТУ, п’ять із них – навчальні центри при місцях відбування покарань. Загалом у місцевих профтехучилищах навчається більше 22 тисяч учнів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (12)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  У Дніпрі переїжджає великий ринок – у чому причина? (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті