Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
13:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА презентували найкращі стартапи учасників «BEST INVEST»

|«« «« »» »»|

Екопокрівля, екофасад, мікроГЕС та військова форма, яка спиняє кров одним рухом. Такі проекти представили у ДніпроОДА. Їх відібрали на конкурсі стартапів «BEST INVEST». З авторами спілкувалися члени експертної комісії.

«Конкурсів стартапів у країні багато. Але більшість з них вимагають від учасників досвіду та знань у підготовці бізнес-планів. «BEST INVEST» – унікальний проект. Від учасників потрібні лише цікаві ідеї. Консультації експертів, підготовку документів та пошук інвесторів беремо на себе», – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«BEST INVEST» ініціювала команда Валентина Резніченка. Заявки приймалися протягом місяця. Надійшло понад півсотні проектів. Сьогодні автори чотирьох найкращих ідей виступили перед експертною комісією. У ній – потенційні інвестори, працівники Інвестиційно-інноваційного центру при ДніпроОДА, спеціалісти будівельної галузі з Польщі та Турції.

До захисту проекту готовий Тарас Балюк. За освітою лікар. Допомагав пораненим бійцям в АТО.

«Бачиш проблему – шукаєш рішення. Так виникла ідея військової форми, що спиняє кров одним рухом. Секрет простий – у неї вшиті джгути. Їх неможливо загубити. Вони швидко зупиняють кровотечу. І стороння допомога при цьому не потрібна, – зазначив учасник «BEST INVEST» Тарас Балюк. – Така форма не представлена на вітчизняному ринку. Створювати її мені допомагали мама та брат».

Ще один стартап – екопокрівля. Презентує директор організації «АРІВА ПАК» Іван Рабізо.

«У нашій компанії є відділ з ноу-хау розробок. Одна з них – екошифер для покрівель. Виготовити його просто. Замінюємо будівельний матеріал азбест на вторинну сировину – целюлозу та поліпропіленове фіброволокно. Отримуємо напівсухий продукт, який укладаємо під прес. Сім днів – і все готово, – розповідає він. – З переваг – екологічність та економічність сировини, зменшення затрат на електроенергію при сушці. З таким продуктом можна сміливо опановувати європейські ринки».

Ідея вже зацікавила Артема Шаранака – одного з членів експертної комісії «BEST INVEST». Він працює у Турції фахівцем з будівництва.

«Турція динамічно розвивається, ведеться багато будівельних робіт. Проект екопокрівлі цікавий, бо такого у цій країні ще немає, – сказав він. – Я готовий вже цього місяця полетіти з автором проекту до Турції, познайомити його зі своїми компаньйонами, заключити контракт».

Свої проекти представили ще два учасники. Розповідали про екофасад та мікроГЕС.

«Учасники можуть розраховувати на експертів та команду Валентина Резніченка, – сказав куратор проекту «BEST INVEST» Олександр Коломійцев. – Допоможемо розробити грамотний бізнес-план, знайти інвесторів та запустити проекти».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті