Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
23:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У міськраді розповіли, як цьогоріч в Дніпрі здійснюватиметься літня сезонна торгівля

У міськраді розповіли, як цьогоріч в Дніпрі здійснюватиметься літня сезонна торгівля

17 березня начальник управління реклами Дніпровської міської ради Руслан Мороз та начальник управління торгівлі департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Олександр Каховський на прес-конференції розповіли, як цьогоріч у Дніпрі буде організована літня торгівля.

Щоб отримати дозвіл та місце для своєї діяльності, підприємці мають звертатися до КП «Управління з організації контролю благоустрою об'єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності».

«Інспектори перевірятимуть, чи є можливість надати ті чи іншу територію, чи не зайнята вона, чи не переповнена одним видом торгівлі. Якщо надати її неможливо, підприємцям пропонуватимуть інші місця, де вони зможуть займатись своєю діяльністю», – зазначив Олександр Каховський.

Посадовці зазначають, що цього року представників бізнесу, які хочуть працювати влітку, в Дніпрі більше, ніж минулого. Кількість бізнесменів з інших міст також зростає. Особливим попитом користується Січеславська Набережна.

Для підприємців влаштували «змагальну зустріч», на якій вони самі вирішували, скільки готові сплачувати за оренду місця на набережній.

На сьогодні вже розподілені локації для мобільних кав'ярень та атракціонів. Базова сума, яку бюджет міста мав отримати від оренди цих місць, – 74 тисячі гривень, але після спілкування бізнесменів вона зросла до 187 тисяч гривень. Такі цінові змагання влаштовуватимуть стосовно тих місць, на які претендує більше двох підприємців. Перевагу віддають тому, хто готовий внести більшу суму в бюджет міста.

«Ми домовилися з однією з великих мереж з продажу продукції хай-тек про те, що цьогоріч на набережній з'явиться велика точка прокату гіроскутерів, електровелосипедів та інших подібних засобів. Це забезпечить серйозні вливання в міський бюджет, а дніпряни зможуть орендувати таку техніку», – сказав Руслан Мороз.

В умовах угоди з компанією, яка влаштовуватиме точку прокату, буде прописаний пункт щодо страхування орендаторів гіроскутерів та пішоходів, якщо їх випадково зачепить клієнт прокату. Більш того, буде працювати безкоштовна школа. Без навчання в ній людина не зможе користуватися цими засобами пересування. Організують і прокатну лінію.

Крім того, фахівці КП «Управління з організації контролю благоустрою об'єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності» наразі працюють на визначенням меж парків Дніпра, адже наразі їх мають лише два об'єкти.

Щодо торгівлі на їхній території необхідно звертатися до адміністрації парків. Функціонуватимуть у місті й літні майданчики кафе та ресторанів. Щоб отримати дозвіл на таку діяльність, необхідно звертатися до управління торгівлі департаменту економіки, фінансів та міського бюджету.

«Літній майданчик – це один з найменш досліджених об'єктів. Якщо з МАФами все зрозуміло, то для літніх майданчиків характеристики не прописані. Вони не можу мати засклення та даху, який поєднується зі стінами. В законі чомусь немає повної характеристики. Проте, якщо хтось захоче засклити такий об'єкт, то ми його демонтуємо, адже він вже стане МАФом», – зазначив начальник управління торгівлі департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Олександр Каховський.

Gorod.dp.ua на Facebook.


наталия Потемкина  (02.07.19 13:28): Мне определено место для торговли по ул.Рабочей 178, но. Мне его почему-то не дают,как быть? Все время получаю отказ. Я инвалид 2 группы опорно двигательного аппарата бессрочно.и болезньХОЗЛ 2 стадии, а жить то хочется. Прошу Вас помогите мне.это место находиться по ул.криворожской".дом рабочая 178 буквой Г мое место никак не относиться к красной линии. 0970543942 Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті