Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
18:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Юні павлоградці перемогли на творчому фестивалі в Чехії

Юні павлоградці перемогли на творчому фестивалі в Чехії

Вразили Європу. Вихованці павлоградської дитячої музичної школи №1 стали лауреатами Міжнародного фестивалю-конкурсу «Мелодія зимової Чехії», який проходив у Празі.

У скарбничці досягнень юних талантів із Дніпропетровщини – перше та друге місця в різних номінаціях. Талантами мірялися понад півсотні обдарованих дітей із різних куточків світу. Про це повідомили в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА.

У Ксенії Шкарупи – перше місце у номінації «Образотворче мистецтво». На суд журі вона представила п'ять робіт, виконаних маслом та гуашшю – «Мій рідний край», «Спасо-нерукотворного образа кафедральний собор», «Подих весни», «Літній ранок» та натюрморт.

Друге місце посів фортепіанний дует Дарини Єрьоміної та Єлизавети Коваленко. Дівчата виконували «Полювання» Шостаковича та «Джазовий вальс» Хромушина.

Додому вони привезли дипломи міжнародного зразка, подарунки, безліч позитивних емоцій і яскравих спогадів.

«Це була наша перша зарубіжна поїздка – дебют став успішним. Дівчата зрозуміли: якщо наполегливо працювати, можна всього досягти, – розказала викладач Вікторія Осіння. – Це була не тільки участь у конкурсі, а й культурна екскурсія. Ми побували в Будапешті, Кракові, Празі та Відні. Емоції переповнювали. Вразила велич храмів, костьолів, музеїв. Відень – місто музики, сюди з'їжджаються кращі композитори та диригенти з усього світу».

Фестиваль «Мелодія зимової Чехії» проходить щороку. Це відкритий простір для розвитку культурних міжнародних контактів, зміцнення дружби між дітьми різних країн.

До участі запрошуються колективи різних жанрів: академічні, народні хори, вокальні та хореографічні ансамблі, солісти народного і класичного танцю, оркестри та ансамблі струнних, духових та народних інструментів, фольклорні колективи. Вік учасників – від 6 до 26 років. На кону «Гран-прі» в розмірі 1000 євро.

Учасникам належить пройти конкурсний перегляд і виступити перед великою аудиторією в одному з концертних залів Праги. Журі фестивалю – заслужені діячі культури і мистецтва Чехії та Європи.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті