Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Які порушення зафіксувала транспортна комісія під час перевірки у Новомосковську?

|«« «« »» »»|

Порушення графіку руху, недотримання маршруту, необґрунтована відмова в перевезеннях пільговиків – ці та інші порушення розповсюджені на приміських маршрутах.

Недотримання правил фіксує спеціальна комісія при ДніпроОДА. З черговим рейдом інспекція побувала в Новомосковську. На усунення зауважень – тиждень. Зі злісними порушниками розриватимуть договори.

Безпека пасажирів та дисципліна водіїв – у центрі уваги спеціальної комісії при ДніпроОДА, яка продовжує перевіряти транспортників області. У складі рейдової бригади – представники громадськості, Укртрансбезпеки та ДніпроОДА. Інспектують ті рейси, пасажири яких скаржаться найбільше.

«Останнім часом почастішали звернення пасажирів приміських маршрутів. Нарікають на порушення графіку руху, нахабство водіїв. Створили спеціальну комісію, у якій представники громадськості, Укртрансбезпеки, поліції та ДніпроОДА. Наше завдання – покращення якості пасажирських перевезень та мінімізація порушень з боку транспортників. В іншому випадку, будемо розривати договори. Недбалим перевізникам не місце на дорогах регіону», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Місце дислокації інспекції – автостанція в Новомосковську. Окрема увага – маршруту №719, який пролягає між Новомосковськом, Черкаським та Гвардійським. Одне з нарікань пасажирів – у салоні не завжди знаходиться місце пільговикам.

«Кожні два дні їжджу до Гвардійського на роботу. Як афганець маю право на безкоштовний проїзд. Однак в маршрутці виділено лише одне пільгове місце. Коли на нього не потрапляю, доводиться платити повну вартість білета», – каже пасажир Віктор Путілов.  

Органи місцевого самоврядування мають компенсувати перевізнику витрати за пільгових пасажирів. Аби розуміти, скільки таких людей перевезено, у Новомосковську пільговикам видають спеціальні талони. 12 – на місяць. Пред'являєш талон водію – і їдеш безкоштовно. У білетній касі за пільговий документ мають видати квиток, не вимагаючи грошей. Такі привілеї пасажири мають тільки в межах Новомосковського району.

«Хоча й талони є, а все одно не возять безкоштовно», – розводить руками учасник АТО Василь Конєв.

Ще одна з пасажирських претензій – рух автобусів не за графіком. Водій Володимир Бєліченко заперечує. «Автобуси ходять з інтервалом 10-15 хвилин. У напрямку Гвардійського щодня курсує майже 30 машин, – каже водій 719-го маршруту. – Намагаюся перевозити пасажирів комфортно та безпечно. Вранці проходжу медика, механік дивиться автівку на оглядовій ямі. Тільки після цього – в путь».

Під час перевірки в Новомосковську комісія виявила низку порушень. «Зокрема, у водіїв не заповнена індивідуальна контрольна книжка, де зазначається режим праці та відпочинку, – розказав старший державний інспектор Укртрансбезпеки у Дніпропетровській області Сергій Литвинов. –  Після перевірки складається акт, який здається до управління Укртрансбезпеки. Потім виноситься припис на усунення порушення. У разі не виконання, застосовуються штрафні санкції до перевізника».

На підсумковому акті – і підпис представника громадськості. «Звертали увагу на технічний стан автівок, перевіряли посвідчення водія, реєстраційні документи, страховку, дотримання розкладу руху, укомплектованість аптечок, візуальну інформацію та засоби безпеки в салоні авто», – окреслив член комісії, громадський активіст Олександр Зелений.

На усунення недоліків – тиждень, далі – повторна інспекція. Невиправлення порушень – аргумент для розриву договору із автотранспортником.

Інспекція продовжить перевірки і наступного року.

В області понад 200 приміських та 240 міжміських маршрутів. На них працює більше 800 машин.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті