Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській області щодо зменшення рівня захворюваності на ВІЛ-інфекцію

У Дніпропетровській області щодо зменшення рівня захворюваності на ВІЛ-інфекцію

У 1988 р. за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я ухвалено Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня.

У Дніпропетровській області упродовж останніх років намітилася тенденція щодо зменшення рівня захворюваності на ВІЛ-інфекцію, який нині складає 88 осіб у розрахунку на 100 тис. населення (п’ять років тому – 104 особи).

Проте, за показниками захворюваності на ВІЛ/СНІД Дніпропетровщина продовжує посідати одне з лідируючих місць серед регіонів України. Тільки упродовж січня–вересня 2016р. в області взято під нагляд близько 2 тис. ВІЛ-інфікованих осіб з уперше в житті встановленим діагнозом.

Загалом на обліку в закладах охорони здоров’я області перебуває 26 тис. інфікованих, серед яких кожний третій (а це майже 8 тис. осіб) – хворий на СНІД.

Основними джерелами ураження є нерозбірливі статеві стосунки та передача ВІЛ-інфекції через уживання наркотичних речовин ін’єкційним шляхом (кожний другий та кожний четвертий випадок інфікування відповідно). Крім того, набула суттєвого поширення передача ВІЛ від хворої матері до дитини (16% з числа узятих під нагляд у січні–вересні п.р.).

Серйозною проблемою залишається значний рівень смертності від хвороб, зумовлених вірусом імунодефіциту людини. За 9 місяців 2016р. внаслідок вищеозначеної причини у Дніпропетровській області померло 844 особи. Більшість з них знаходилася у віці 16–59 років, майже дві третини – чоловіки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Зю  (27.11.16 16:09): Вируса такого нет, так как его никто не видел, что правильно отмечено. А болезнь такая - есть. Ослабленная до практически нуля иммунная система. Причина не в вирусе. Это инопланетный ген так влияет! Не все от инопланетян - хорошее, это только Ефремов, советский фантаст, так считал!
Прав тот кто мне скажет - нехер трындеть, как проблему решать, а она есть!
Говорю как. Чеснок по методу профессора Столешникова! Не зубочек чеснока к воскресному борщу, а много. Очень много. Тогда и эффект лечебный будет! И горький красный перец для восстановления капиллярного кровотока. Прочитайте хотя бы об этом! В интернете это бесплатно!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
123  (25.11.16 22:50): Презики видать подешевели.У Ура товарищи! Відповісти | З цитатою
piligrim  (25.11.16 21:27): придумали себе праздник... когда покажете сам вирус? не мультфильм, а живой вирус через микроскоп... слава Богу их сейчас много, оптические, протонные,электронные... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті