Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Марганецькій міськраді відкрився куточок буккросингу

В Марганецькій міськраді відкрився куточок буккросингу

Понад 100 книжок – класична та сучасна література, наукові посібники, фантастика та  детективи. У міській раді Марганцю з'явився власний куточок буккросингу. Користуватися ним можуть працівники та гості держустанови. Правила прості: взяв книгу – постав на заміну іншу. Таку ідею перейняли у Дніпропетровської ОДА, де креативні полиці у вигляді англійських літер з'явилися ще влітку.

«Дніпропетровська ОДА не лише підтверджує звання «найнеформальнішої», а й започатковує нові тренди. Один з них – буккросинг в адмінбудівлі, яким може скористатися кожен бажаючий відвідувач. В облдержадміністрації книжкові полиці з'явилися ще в червні. Нині таку ідею втілили в життя у Марганці», - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Незвичний для держустанови книжковий куточок з'явився у Марганецькій міській раді. Як і в ДніпроОДА, томи стоять на креативних полицях, які формують слово «READ» - в перекладі з англійської «читати».

«Я вже декілька разів пробувала читати електронну книжку. Але шелест паперу цим не заміниш. До нашої бібліотеки принесла книгу, яку люблю сама. Це твір Любка Дереша», - розповіла міський голова Марганцю Олена Жадько. 

Літературу приносили всі небайдужі – і працівники держустанови, і відвідувачі. Вже назбиралось понад 100 книжок. Вони – на будь-який смак: твори сучасних авторів та класиків, енциклопедії, навчальні посібники.

«Щойно я зайшла до міськради, одразу звернула увагу на новий куточок. З'явилося бажання передивитися, яка саме література стоїть на полицях. Читання ніщо не замінить», - поділилася директор навчально-виховного комплексу №8 Інна Дяконенко.

«Ці яскраві полиці надихають на читання. До того ж, це красиво!», - додав педагог Олександр Багаутдінов.

Користуватися бібліотекою може кожен бажаючий. Щоправда, тут діють правила буккросингу: той, хто взяв книгу, має поставити на заміну іншу. Так бібліотека буде постійно оновлюватися.





Gorod.dp.ua на Facebook.


h2  (09.11.16 10:22): Не понимаю смысла таких проектов. Люди, которые любят читать, уже давно это делают на телефонах/планшетах/эл. книгах... Это похоже на старую рекламу укртелекома, там где бабуля рассказывает, что ей намного удобней по стационару говорить, чем по мобильному... Классный проект видел в Киеве: круглые стелы с принтами книжных полок с книгами, на каждой книги был QR-код, по которому можно получить ссылку на скачивание книги. Відповісти | З цитатою
Карабас Барабас  (09.11.16 03:31): А нормальным русским языком можно было написать - публичная читальня или читальный зал, вместо этого изврата американско-английского. Відповісти | З цитатою
...  (08.11.16 17:24): На очереди кроссдрессинг Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті