Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
20:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ні – шкідливій їжі, курінню та малорухомому способу життя: як уникнути інсульту

Ні – шкідливій їжі, курінню та малорухомому способу життя: як уникнути інсульту

Постійний стрес, куріння та надмірне вживання алкоголю, пристрасть до жирної їжі, нехтування фізичними вправами. Нерідко в справжній серцевій катастрофі – інсульті – винні самі постраждалі.

Через нездоровий спосіб життя хвороба все частіше вражає не лише літніх людей, а й молодь. Наслідки можуть бути вкрай сумними – інвалідність та навіть смерть. Як цього уникнути, розповіли в Обласному центрі здоров'я.

Серцево-судинній системі шкодить малорухомий спосіб життя. Щоб подбати про власне здоров'я, достатньо легких фізичних вправ протягом півгодини на день.

Негативно впливає на роботу «двигуна» організму та судинної системи зайва вага та неправильне харчування. Щоб вберегти здоров'я, слід менше вживати тваринних жирів. Натомість їсти більше овочів, фруктів, пісного м'яса, риби.

В рази підвищують ризик інсульту надмірне вживання алкоголю та куріння. Ще один негативний фактор – хронічний стрес. Він знижує імунітет та викликає тривалий спазм судин.

«Відмовтесь від шкідливих звичок, правильно харчуйтесь, займайтеся фізкультурою, відпочивайте. Контролюйте свій тиск, рівень цукру та холестерину, вчасно ходіть до лікаря. Все це допоможе зберегти здоров'я в нормі», - зазначили в Обласному центрі здоров'я.

Особливо уважними до свого здоров'я мають бути хворі на цукровий діабет, люди, старші за 60 років, ті, хто має генетичну схильність до серцево-судинних захворювань.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Микроцефал  (04.11.16 23:48): Это статья для меня, все просто и аж с областного центра Відповісти | З цитатою
piligrim  (04.11.16 16:53): как избежать больших нагрузок на организм, как найти пару минут на производстве чтоб отдохнули ноги, как заниматься физкультурой если весь день тягаешь тяжести на работе, как выполнять тяжелую работу при травоядном питании, без мяса и жира, как..., как..., как... - советы "умного" "советчика" который весь день сидит и трудится ломая голову, как дать совет... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті