Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
12:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обмежений в'їзд іноземних делегацій на окуповані території — на це має бути консолідована позиція всієї Європи

Обмежений в'їзд іноземних делегацій на окуповані території — на це має бути консолідована позиція всієї Європи

Про це та інше йшлося сьогодні в рамках роботи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Представники місцевої влади країн Європи стали все частіше відвідувати окуповану територію Криму. Так, в липні окупований півострів відвідали ряд французьких парламентаріїв, а в ніч на 14 жовтня, без відома української влади, прибула делегація з 18 представників італійських регіональних рад та ділової спільноти. За даними Держприкордонслужби, за 6 місяців 2016 за незаконні поїздки в анексований Росією Крим притягнуті до відповідальності на 12% більше іноземців (253 особи), ніж за весь минулий рік (225 осіб). Саме представники місцевих органів влади взаємодіють з окупаційними властями і російськими політиками (при цьому нехтуючи позицією держав-членів Ради Європи про неприпустимість анексії Криму та агресії на Сході України).

Відвідуючи Крим, або приймаючи рішення на місцевому рівні про необхідність зняття санкцій з Росії, місцеві влади виправдовують анексію і окупацію частин територій України. Таким чином, ставиться під сумнів позиція центральних урядів цих країн.

«Ми вважаємо, що повинна бути консолідована позиція всієї Європи: Крим анексований, Росія - агресор, а будь-які контакти з окупаційними властями суперечать міжнародному праву, принципам, нормам та ідеалам Ради Європи. І відповідно представники місцевої влади повинні утримуватися від будь-яких кроків, які ставлять під сумнів таку позицію європейських держав», – зазначив Гліб Пригунов, голова дніпропетровської обласної ради, член української делегації у Страсбурзі. Результатом цієї позиції має стати прийняття резолюції Конгресу.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті