Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як зберегти зір

Мешканцям Дніпропетровщини розповіли, як зберегти зір

Щорічно на Дніпропетровщині втрачають зір близько чотирьох десятків людей. У більшості випадків цьому можна зарадити. Варто лише дбати про свої очі.

Як правильно це робити, розповів головний офтальмолог регіону Валерій Сердюк під час прес-конференції в ОДА.

Директор обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк наголосив, що для здоров’я очей вкрай важлива профілактика.

«Турбота про зір має стати корисною звичкою, на кшталт щоденної чистки зубів, – сказав лікар. – Найефективніший засіб – не диво-препарати та вітаміни, а чергування зорового навантаження з відпочинком».

Наприклад, при роботі з комп’ютером чи гаджетом важливо відриватися від екрану кожні півгодини, робити зарядку очей. Ігнорування простої поради призводить до втоми, погіршення зору, у гіршому випадку – сліпоти.

Важливо також робити профілактичні огляди. Валерій Сердюк закликав мешканців Дніпропетровщини не затягувати з візитом до офтальмолога.

«Запрошуємо мешканців регіону відвідати медзаклади. Пройти обстеження зору та визначитися з подальшим лікуванням можна як в амбулаторіях, так і безпосередньо у нашій обласній лікарні. Ми нікому не відмовляємо», – сказав головний офтальмолог Дніпропетровщини.

На Дніпропетровщині мешкає близько 3,5 тисячі сліпих людей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


36,9  (19.10.16 10:31): те кто хочет заботиться о своем здоровье тот это делает без напоминания в таких рекламных статьях как эта ,а кому по..уй тот бухает потихоньку,такое впечатление как будто у офтальмологов пациенты закончились Відповісти | З цитатою
Норм  (19.10.16 08:25): все правильно написано, делаете зарядку глаз и все будет норм!
главное безоплатно и без враТьчей
Відповісти | З цитатою
zzz  (18.10.16 22:02): бестолково это все - из глазных болезней реально лечатся единицы, а остальное - в лучшем случае оттягивание слепоты. В поликлиниках чаще всего сидят малограмотные врачи к которым стоят километровые очереди. Основная цель этих врачей-прописать больным уколы, которые, разумеется, только они и могут делать. Нормального диагностического оборудования нет. Таблица ШБМНК и хватит. А если начинаются серьезные проблемы со зрением - вперед в стационар, два раза в год... Многие это могут себе позволить?
Офтальмология - это забытая минздравом тема.
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (18.10.16 17:45): Сколько стоит такое обследование. Сейчас ходить по больницам очень дорого. Больницы снабдили оборудованием, но дотации на лечение для людей нет. В Союзе платил 10% от зарплаты и приходил в больницу и делали обследование, и лечили.Сейчас страховка: платишь 100 гр в месяц с зарплаты, если заболел, то доказывай, что это страховой случай. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті