Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відкрили сучасний реабілітаційний центр для дітей-аутистів

|«« «« »» »»|

У Дніпрі відкрили сучасний реабілітаційний центр для дітей-аутистів. Щороку він прийматиме близько 15 хлопчиків та дівчаток до семи років. З ними займатимуться досвідчені педагоги, які допомагатимуть соціалізуватися та підготуватися до школи.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Відкриття реабілітаційного центру для дошкільнят-аутистів – довгоочікувана подія для сотень батьків області. З дітьми займатимуться професіонали, які володіють найсучаснішими методиками виховання. Для створення такого закладу з обласного бюджету було виділено понад 2 мільйони гривен, – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Нині це перший в області державний центр для реабілітації дітей-аутистів».

Реабілітаційний центр для дошкільнят-аутистів створили при багатопрофільному навчально-реабілітаційному ресурсно-методичному центрі корекційної роботи та інклюзивного навчання у Дніпрі.

Під нього виділили окрему одноповерхову будівлю. Це була колишня трудова майстерня зі станками 30-х років. Застарілим обладнанням ніхто не користувався, а саме приміщення потребувало ремонту. Будівлю реконструювали. Утеплили фасад, полагодили покрівлю, встановили нові вікна, замінили всі комунікації. Всередині облаштували навчальні кабінети, ігрові, соляну кімнату та міні-баню.

У центрі – нові меблі, навчальні посібники та розвиваючі ігри для дітей.

Головне завдання, розповідає директор Ірина Родименко, адаптувати дітей до життя у соціумі. Навчити їх спілкуватися з іншими, розкрити потенціал та хист до якоїсь справи.

«Серед аутистів багато успішних спортсменів, музикантів, математиків. Ми допоможемо розкритися кожній дитині», – розповіла Ірина Родименко.

Працюватимуть з дітьми підготовлені фахівці, які знайомі з програмами французьких та американських педагогів. Вони орієнтовані на індивідуальний підхід до кожного.

«Методики обираємо безпосередньо під час роботи з дітьми, бо діти незвичайні, їх настрій мінливий. Моторику рук та тіла розвиваємо за допомогою малювання, ліпки, виготовлення ляльок. Усі уроки проходять під музику», – розповіла викладач арт-терапії Світлана Ільїнська.

На заняттях присутні і батьки хлопчиків та дівчаток.

Олександра Сухонос приходить сюди разом з п’ятирічною донькою Алісою. Раніше вони займалися з приватними спеціалістами. Відкриттям безкоштовного центру жінка задоволена.

«Дітки-аутисти погано концентруються, швидко втомлюються та втрачають зацікавленість. Тому заняття у центрі тривають по 20 хвилин. Загалом маємо близько чотирьох «уроків» на день, – розповіла Олександра Сухонос. – Моїй дочці у центрі подобається, вона з задоволенням сюди приходить. Тут все на високому рівні – і досвідчені педагоги, і сучасний інтер’єр. Підготовка Аліси до звичайної школи стане для нас справжньою перемогою».

У центрі не лише навчають, але й консультують. Батьки можуть звертатися до центру за порадами та навчальними посібниками.

Центр знаходиться на вул. Ляшко-Попеля, 1. Телефон: (0562) 377 20 14.

На Дніпропетровщині мешкають майже 400 дітей-аутистів, понад 300 з них соціалізовано.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Артём  (08.10.20 19:59): Была большая надежда на этот садик.Не прошло и двух месяцев как жену заставили забрать ребёнка с полдня и порекомендовали пока на 2 недели оставить его дома сославшись якобы на рекомендацию их врача, и чуть ли не кинули в лицо вещи.Мне кажется это начало перекидывания своей ответственности на плечи родителей при возникновении проблем связанных с выполнением своей работы.Из чего напрашивается вывод,что это ВОНЮЧАЯ ПОКАЗУХА знания подхода к ребёнку людей называющих себя специалистами. Відповісти | З цитатою
Рада  (07.09.16 10:23): Надеюсь, не угробят такое нужное дело. Проблема детей-аутистов стоит очень остро, и если ею не заниматься, потеряем целое поколение. А родителям желаю здоровья и огромного терпения! Відповісти | З цитатою
Кризис  (06.09.16 22:04): В городе сколько специалистов, почему именно Родименко ??? Отправьте ее на пенсию !!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
123  (06.09.16 20:58): Да там сплошная показуха. Коллектив опытных педагогов разбежался, набирают студенток,не знающих с какой сторны подойти к особым детям. В центре сплошь родственники директора занимают ключевые посты и т.д и т.п. как только собрались закрывать это богоугодное заведение сразу же последовала смена названия и вида деятельности, чтобы уйти из под удара... Такой центр - школа на самом деле нужен городу и области но не под таким руководством. Відповісти | З цитатою
Григорий  (06.09.16 16:50): "Работать с детьми будут подготовленные специалисты, которые знакомы с программами французских и американских педагогов." ---- кем подготовлены, по каким программам. Это очень важно. BCBA применяют? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті