Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
23:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Новий в.о. заступника мера Дніпра Яніка Мерило: «Моя мета – прозорість, ефективність і доступність влади»

Новий в.о. заступника мера Дніпра Яніка Мерило: «Моя мета – прозорість, ефективність і доступність влади»

Про перші кроки на посаді виконувача обов'язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило розповіла в ході прес-конференції 15 серпня. ІТ-фахівець подякувала очільникові міста Борису Філатову за довіру та пообіцяла активну роботу в мерії над впровадженням електронних новацій.

«Моя мета – прозорість, ефективність і доступність влади. Ми будемо більше аналізувати, щоб зрозуміти, які інструменти потрібні. У Дніпрі є активність, є драйв – міська влада постійно хоче робити щось позитивне. На ІТ-новації тут є бюджет, який дозволяє реалізовувати деякі проекти», – наголосила Яніка Мерило. 

У мерії вона курируватиме електронне урядування, послуги, електронні торги, а також Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП).

«Обіцяю не підвести. Це ті напрями, якими я займалася раніше. Ми зробимо послуги ефективнішими та доступнішими, щоб їх можна було отримувати швидко. Якщо можливо – в електронному форматі, якщо неможливо – через ЦНАПи», –зазначила Яніка Мерило.

Крім того, до сфери її відповідальності входитиме налагодження взаємодії з фінансовими донорами та партнерами. У цьому питанні міська рада має намір об’єднати зусилля з облдержадміністрацією, каже виконувачка обов’язків заступника мера.

Відзвітувати про перші зрушення пані Мерило обіцяє вже за кілька тижнів.

За її словами, найбільш очікуваною реформою має стати впровадження електронного квитка в громадському транспорті. Це нововведення дасть можливість відстежувати статистику використання транспорту. Деякі пілотні елементи цієї реформи, за словами Яніки Мерило, можуть запустити вже наступного року. Як свідчить приклад Грузії, така новація дозволяє економити до 60% коштів міського бюджету.

Яніка Мерило підкреслила, що за останні півроку роботи з командою Бориса Філатова в Дніпрі вдалося започаткувати багато сучасних електронних нововведень, і деякі з них реалізовувалися в Україні вперше. Серед проектів, що вже діють, – електронний документообіг, електронні петиції, програма «Відкритий бюджет», інтерактивна карта аналізу стану доріг Navizor.

Вона також додала, що вважатиме справу зробленою, коли понад 90% мешканців міста користуватимуться електронними послугами.

На відміну від Естонії, якій для комплексного впровадження електронних послуг знадобилося 15 років, Україна, зокрема Дніпро, зможуть впоратися з цим швидше, упевнена Яніка Мерило. 

Нагадаємо, тиждень тому міський голова Дніпра Борис Філатов анонсував початок роботи Яніки Мерило в мерії. 

Довідка:
Яніка Мерило народилася в Естонії. Її батько родом з Кам’янця-Подільського.  Кар’єру розпочинала програмістом. Наразі спеціалізується на інформаційних технологіях та інвестиційному бізнесі. З 2000 року опікується залученням коштів на ринки Росії, України, країн Балтії, обіймала керівні посади в низці інвестиційних фондів Європи. З січня по квітень 2015 року працювала радником міністра економічного розвитку і торгівлі України. Після того була позаштатним радником міського голови Львова. Володіє англійською, російською, українською, естонською, фінською, а також французькою мовами.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Инкогнито  (22.08.16 16:04): очередная силиконовая мукла, и какой с тебя толк!???...бездари и хапуги .. Відповісти | З цитатою
Доктор Хаус  (21.08.16 08:17): Эстонский специалист по вопросам информационных технологий и инвестиций, эксперт Агентства по вопросам электронного управления Я ДУРЕЮ С ЭТОГО ЗООПАРКА вечно к нашему берегу прибьет как не говно так триски Відповісти | З цитатою
Ботакс?  (20.08.16 20:46): Лучше бы ее МЭРом назначили!Симпатишная и доступность и прозрачность мне нравяться. Відповісти | З цитатою
Мммм  (19.08.16 09:12): Ну что эта кукла может толкового? Губы надувать, попросили дать должность за особые заслуги...
" ИТ-новации здесь есть бюджет, который позволяет реализовывать некоторые проекты»,
ОБОРЖАТЬСЯ можно.
Инновация - обводить ямы на дорогах в белый цвет?
Да вам любой житель Днепра столько инноваций вывалит - только попроси, не нужно должность давать, допусти к бюджету...
Відповісти | З цитатою
Dnepr 75  (18.08.16 16:31): Красиваяяяя тетя !!! Відповісти | З цитатою
Аня Рвота  (18.08.16 16:17): Снова лозунги...Как это уже надоело. "Прозрачность, фуячность, эффективность"...А мы лохи хаваем их лозунги.
Та бабки им надо пилить с трогать. Вот где эффективность.
Відповісти | З цитатою
:)  (18.08.16 11:48): Лобода? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Рос  (18.08.16 06:19): А у нее деды воевали? Відповісти | З цитатою
зам по зеленому шару  (18.08.16 00:23): нормалек. Відповісти | З цитатою
Fidel  (17.08.16 21:23): Подобного рода гастролёры должны быть не на госслужбе, а наниматься по контракту, в котором четко прописываются сроки и результаты. А уже от своевременности результатотов оплата труда. Кстати, об оплате труда и прочих льготах - сколько сия барышня будет получать денег налогоплательщиков? И не надо ля-ля как наша и.о. Минздрава, шо вона продала хату в амереци и тепер кошти в нэи е. Чем сюда завлекли эту тетку? Сколько ей будут платить? В какой хате за счёт бюджета жить? На какой машине за счёт бюджета её будут возить? Думаю, что борян не ответит на эти вопросы ибо из-за ответов их появится ещё больше Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті