Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
02:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

ПАТ «Дніпропетровськгаз» першим в Україні встановлює GPRS-модулі на побутові лічильники газу

ПАТ «Дніпропетровськгаз» першим в Україні встановлює GPRS-модулі на побутові лічильники газу

У ПАТ «Дніпропетровськгаз» стартував пілотний проект із впровадження сучасної автоматизованої системи контролю за обліком природного газу.

Так, упродовж 2016 року лічильники усіх мешканців П’ятихатського району будуть обладнані GPRS- та радіомодулями для дистанційного зняттям та передачі фактичних показань на центральний диспетчерський пункт. На фінансування цього проекту виділено 27 млн грн, які закладені в Інвестпрограму підприємства 2016 року.

Автоматизована система призначена для забезпечення оперативного дистанційного контролю та комерційного обліку споживання газу. Основною перевагою системи є можливість зняття показань без збільшення штату контролерів, адже необхідність здійснювати обходи споживачів стане відсутньою. Також важливим моментом стане миттєве реагування на втрати газу та виявлення несанкціонованих підключень до системи газопостачання. При цьому спрощується аналіз позаштатних ситуацій та втручань у роботу вузлів обліку газу.

«ПАТ «Дніпропетровськгаз» стало першою компанією в Україні, яка запроваджує сучасні технології у сфері обліку газу в таких масштабах. Адже кількість споживачів, що задіяна у проекті, перевищує 80% від усіх мешканців П’ятихатського району, - коментує перший заступник Голови Правління-головний інженер ПАТ «Дніпропетровськгаз» Тетяна Бузовська. – Під час цього проекту компанія планує оснастити дистанційними засобами передачі інформації 8,8 тисяч лічильників».

Через застарілі та морально зношені прилади обліку газу ПАТ «Дніпропетровськгаз» несе значні втрати газу. Після заміни лічильників та облаштування їх модулями компанія прогнозує зменшення комерційних втрат газу на 31 тис. кубометрів на рік, що дорівнює 213,25 тис. грн. Адже однією із переваг GPRS- та радіомодулів є можливість дистанційного реагування на витоки газу.

Пілотна програма, що реалізовується на базі ПАТ «Дніпропетровськгаз», дасть можливість перейти на добове балансування з похибкою до 5%. При загальній вартості програми 27 млн. грн. термін окупності складатиме 6,5 років.

Довідка: ПАТ «Дніпропетровськгаз» забезпечує природним газом споживачів Дніпропетровської області і посідає друге місце з розподілу природного газу серед підприємств нафтогазової галузі України. Річний обсяг розподілу природного газу складає 1,7 мільярди кубометрів. Рівень газифікації Дніпропетровської області становить 89%.
ПАТ «Дніпропетровськгаз» - одне з найбільших платників податків у Дніпропетровській області. Щорічно до бюджетів всіх рівнів компанія перераховує більше 200 мільйонів гривень податків і зборів.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Думающий  (02.06.16 20:07): Ну как скажите радиомодуль повлияет на обнаружение "утечки газа"?? Для этого нужно, минимум: ежедневно мониторить и обрабатывать данные со ВСЕХ приборов учета которые нужно ещё ВСЕМ установить. И модулю нужно электропитание.. К кому его прицепят?? а?? + GPRS это опять таки затраты на оператора связи, у которого "временами" бывают сбои в работе оборудования. И придут как обычно "приличные" счета, а у Днепрогаза будет замечательная "отмазка": - "так данные получены через современное оборудование, значит у Вас прибор цифры показывает неправильно - на проверку его снимать надо.. А раз Вы сомневаетесь в правильность НАШИХ данных - проверка за Ваш счет... Мы то доверяем своему новому оборудованию". В общем идея хорошая но до ее реализации ещё очень долго.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (15)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (11)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті