Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
17:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У День білого лотосу на Дніпропетровщині презентували фільм про видатного філософа Олену Блаватську

|«« «« »» »»|

Філософи, культурологи, вчені та теософи зі всього світу зібралися у День білого лотосу на Дніпропетровщині. Вони намагалися осягнути секрети світобуття, духовної культури людства та феномен видатної землячки Олени Блаватської на міжнародній конференції «О.П. Блаватська і сучасність. Духовні аспекти сучасного світорозуміння». Конференція пройшла у Національному гірничому університеті.

Дніпропетровщина відзначає 125-ту річницю пам’яті відомої землячки – письменниці, теософа та езотерика Олени Блаватської. Від наукових конференцій до музичних концертів: цій жінці в регіоні присвятили низку заходів. На конференцію «О.П. Блаватська і сучасність. Духовні аспекти сучасного світорозуміння» зібралися науковці з різних куточків світу.

«Кому, як не мешканцям Дніпропетровська, звернути увагу на спадщину співвітчизниці Олени Блаватської, яка стала відомою в усьому світі, – зазначила завідувач кафедри філософії і педагогіки НГУ, професор Юлія Шабанова. – Її праці дуже глибокі і складні для сприйняття, тому задача вчених – переосмислити праці Олени Петрівни Блаватської для світу. Ми намагаємося це робити на щорічних конференціях, і я дуже рада, що з року в рік у нас з’являється більше однодумців і партнерів».

Під час конференції презентували фільм «Олена Блаватська. Повернення…». Екс-віце президент Теософського товариства, радник парламенту Індії з питань екології Махендра Сінгал провів публічну лекцію. Він наголосив, що формула щастя дуже проста «треба піклуватися про все, що нас оточує».

Олена Блаватська - письменниця, мандрівниця, теософ та науковець. Вона здійснила триразову навколосвітню подорож. Заснувала Теософське товариство, головною метою якого було «створити ядро Всесвітнього Братерства, де не буде мати значення різниця раси, колір шкіри, стать, каста й віросповідання».

8 травня відзначають День білого лотосу. У цей день послідовники Олени Блаватської усього світу збираються, аби згадати шлях видатного теософа.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті