Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
14:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Підприємства Дніпропетровщини будуть декларувати свої відходи у Інтернеті

Підприємства Дніпропетровщини будуть декларувати свої відходи у Інтернеті
16 тисяч підприємств Дніпропетровської області тепер будуть реєструвати через Інтернет свої декларації про відходи.

Цей проект реалізується в рамках програми з пілотною назвою «Електронна влада», яку ініціював голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Очільник області поставив перед відповідними службами завдання звести до мінімуму контакт чиновників та підприємців. Нова форма декларації про відходи – це ще один приклад швидкого отримання адмінпослуг у зручному для громадян Інтернет-режимі.

Проект втілюється в життя Дніпропетровською облдержадміністрацією спільно з Міністерством екології України, Державною агенцією з питань інформатизації України та Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Німецькі партнери виділили на його реалізацію близько 250 тис. грн.

За словами в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА Руслана Стрільця, «ця он-лайн послуга - тільки 10% того, що ми запланували. Уже є домовленості з низкою міжнародних організацій, які в разі успішної реалізації пілотного проекту готові далі фінансувати його розширення. У перспективі це буде масштабний проект, який дозволить отримувати через Інтернет навіть дозвільні документи у природоохоронній сфері».

Вже сьогодні електронна форма звітності про відходи значно полегшила життя підприємців. У них не виникають складнощі з тим, щоб правильно вписати дані в декларацію. На сайті у полях, які потрібно заповнити, є меню, де можна обрати правильну відповідь. Тобто допустити помилку практично неможливо, як у попередній паперовій версії. Таким чином, електронна система скорочує час подання декларації до кількох хвилин і практично нівелює будь-які корупційні ризики.

Оформити документ дуже просто, майже в три кроки! Підприємцю лише потрібно:

  1. зайти на сайт menr.in.ua та зареєструватися
  2. заповнити декларацію та закріпити це своїм електронним цифровим підписом
  3. обрати зручний спосіб отримання документів: по e-mail або у центрі надання адмінпослуг.

«Раніше задля отримання такого документу людина мала приїхати в Дніпропетровськ та стояти в черзі, щоб здати декларацію державному реєстратору в обласному центрі надання адмінпослуг. Цю ж процедуру підприємець мав пройти, щоб забрати готові документи. Відтепер не потрібно витрачати час на поїздки та чергування перед кабінетами. Підприємці отримують принципово новий, європейський рівень обслуговування», - повідомив Руслан Стрілець.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Золотая Антилопа  (02.07.15 20:13): Ну вот.. и полезла наша глубокоуважаемая сласть по канализационным трубам в поисках золотого унитаза.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті