Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
08:26

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Понад 1 тисячу 200 людей було обстежено на глаукому під час тижня боротьби із цією хворобою

Понад 1 тисячу 200 людей було обстежено на глаукому під час тижня боротьби із цією  хворобою
фото с сайта ctv.ua
Понад 1 тисячу 200 людей було обстежено на глаукому під час тижня боротьби із цією хворобою. Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради.

В цей час у торгових центрах міста медики пропонували виміряти дніпропетровцям внутрішньоочний тиск, особливу увагу приділяли виявленню хвороби і у центрах первинної медико-санітарної допомоги.

Глаукома – це група хронічних захворювань, пов'язаних з підвищеним внутрішньоочним тиском, яка призводить до загибелі зорового нерва. При недостатньому лікуванні через 5-15 років вона може призвести до абсолютної сліпоти – людина не побачить навіть світла. У структурі первинної інвалідності хвороба посідає другу позицію після серцево-судинних захворювань. Медики зазначають, що глаукома небезпечна тим, що на ранніх стадіях протікає майже без симптомів.

Тож, для того, щоб попередити хворобу та вчасно її виявити людям після 40 років потрібно раз на рік відвідувати офтальмолога. Людина відноситься до групи ризику, якщо має кровних родичів, які хворіли на глаукому, цукровий діабет, атеросклероз, спазми судин, або ендокринні патології. Таким людям краще контролювати внутрішньоочний тиск починаючи з 30 років.

За словами медиків, якщо у людини проявились «веселки» при погляді на світло, дискомфорт чи відчуття стороннього тіла в оці, з'являється «туман» перед очима, або мерехтіння – це сигнали для невідкладного візиту до офтальмолога. У разі проблем із зором можна звернутись до сімейного лікаря, який огляне хворого, можна також відвідати офтальмолога за місцем мешкання. Якщо є підозри на глаукому – людину направлять на додаткову діагностику до 8-ї міської лікарні, наголошують у департаменті.

Наразі у Дніпропетровську на глаукому хворіють близько 6 тисяч осіб, у 5 % остання стадія недуги, зазначають у департаменті.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті