Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:40

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську понад 900 осіб пройшли обстеження у пересувних флюорографах

У Дніпропетровську понад 900 осіб пройшли обстеження у пересувних флюорографах
У Дніпропетровську понад 900 осіб пройшли обстеження у пересувних флюорографах, що працюють по місту під час місячника боротьби з туберкульозом. У однієї людини виявлено туберкульоз, у 10 – підозри на цю хворобу, у 3 – підозри на онкологію, у 260 – різні патології тощо.

Про це під час прес-конференції повідомила позаштатний фтизіатр департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Наталія Бутковська. «У місті триває місячник боротьби з туберкульозом, в рамках якого у різних районах працюють пересувні флюорографи. Наприклад, завтра флюорограф працюватиме на Березинському ринку з 8.30 до 13.30. Зробити безкоштовно флюорографію можуть усі бажаючі, після обстеження кожен отримає гарячу страву. Такі флюорографи за різними адресами працюватимуть до 3 квітня», - зазначила Наталія Бутковська.

На сьогодні у місті відзначається тенденція до зниження захворюваності на туберкульоз.

«За 2014 рік ця хвороба була виявлено у 601 мешканця, тоді як за 2013 – у 752 осіб. Відзначається й зменшення первинної інвалідності на туберкульоз та смертності від цієї хвороби. За минулий рік інвалідність отримали 102 особи (у 2013 році -112 осіб), померло від туберкульозу 103 людини, тоді як у 2013 – 126 осіб», - сказала Наталія Бутковська.

За її словами, особливою загрозою для оточуючих є хворі із відкритою формою туберкульозу, тому пріоритетним напрямком є виявлення таких хворих.

«Основна задача попередження розповсюдження туберкульозу є переривання ланцюжка «хворий з відкритою формою – здорова людина». У деяких людей можливе протікання хвороби без усіляких проявів. У такому випадку виявити туберкульоз можна лише при профілактичних оглядах. Часто ж у хворих на туберкульоз можуть проявлятися такі симптоми як кашель упродовж 3 тижнів, підвищена втомлюваність, зниження апетиту, погане самопочуття, підвищене потовиділення, підвищення температури тіла, зниження маси тіла. При цих симптомах необхідно обов’язково звернутися до сімейного лікаря, який призначить рентгенологічне дослідження і дослідження мокроти методом мікроскопії, за необхідності направить на консультацію до фтизіатра», - додала Наталія Бутковська.

Як зазначила головний лікар міського центру здоров’я Алла Толчинська, попередити захворюваність можна своєчасним лікуванням хронічних захворювань, регулярним проходженням профілактичних оглядів( робити флюорографію необхідно хоча б один раз на рік), повноцінним харчуванням та здоровим способом життя.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


мимо проходил  (20.03.15 08:26): Только вчера сделали флюорографию в ЦРБ - 30 грн.За что?Бесплатная медицина ***,при эпидемии тeберкулёза! Раньше нельзя было написать?! Відповісти | З цитатою
Так  (19.03.15 16:45): Да, да! В такое время, с 8.30 до 13.30 основная масса людей на работе. Это для кого делается? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті