Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
09:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську визначено місця для зимової риболовлі

У Дніпропетровську визначено місця для зимової риболовлі
У Дніпропетровську визначено місця для зимової риболовлі – це водойми в районі селища Сухачівка, в районі селища Кіровське, на житловому масиві Фрунзенський навпроти вулиці Шолохова, в районі вулиці Маршала Малиновського між Мерефо-Херсонським та Ігренським мостами, Діївські плавні біля житлового масиву Комунар та Червоний Камінь, а також гребний канал на житловому масиві Перемога.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дніпропетровської міської ради. При цьому в управлінні наголошують, що категорично забороняється ловити рибу у 500-метровій зоні від усіх мостів вгору і вниз за течією. Ризиковано пробивати багато лунок в одному місці, збиратися великими групами на льоду та ловити рибу поблизу вимоїн. У жодному разі не можна виходити на тонкий лід та перевіряти його міцність ударом ноги, для цього слід використовувати палицю.

В управлінні вкотре закликають не виходити на лід, якщо він тонше 10-12 сантиметрів. Якщо ж рибалка опинився у воді, і поряд нікого немає рятувальники радять розставити широко руки та намагатись утримуватись на поверхні. Енергійні рухи під час перебування у воді сприяють швидкому охолодженню, тому треба постаратися без різких рухів виповзти на міцний лід у бік, звідки прийшли та повзти до берега, відштовхуючись ногами від краю льоду, зазначають в управлінні.

Надаючи допомогу людині, що провалилася під лід, ні в якому разі не можна підходити до неї стоячи, потрібно наближатися лежачи, розкинувши в сторони руки та ноги, використовуючи дошки або інші предмети, які є під руками. Лежачи на одному з таких предметів, закріплених мотузкою на березі або на твердому льоду, особа,що надає допомогу, повинна наблизитися до потерпілого на відстань, яка дозволить подати мотузку, пояс чи палку. Рибалкам, які виходять на лід обов'язково потрібно брати з собою міцну мотузку не менше 10 метрів з великими петлями на обох кінцях або довгу дерев'яну дошку. Якщо ж поруч нічого немає, то 2-3 чоловіка лягають на лід і ланцюжком просуваються до постраждалого, утримуючи один одного за ноги, а перший подає жертві ремінь, шарф тощо.

У разі нещасного випадку на льоду або на воді треба негайно повідомити про це службу порятунку за телефоном 101.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті