Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
15:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Геннадій Корбан зобов'язав повідомити жителів регіону протягом трьох днів про графік можливих відключень електроенергії

Геннадій Корбан зобов'язав повідомити жителів регіону протягом трьох днів про графік можливих відключень електроенергії
Також заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Геннадій Корбан дав завдання протягом цього часу кожній території підписати тристоронній меморандум про співпрацю між керівництвом міста чи району, РЕМ та МНС.

Згідно з Меморандумом РЕМ повинна надати керівництву міст та районів графіки можливих відключень, про запровадження яких їм необхідно у триденний термін повідомити жителів. Служба МНС повинна прорахувати всі можливі ризики та не допустити відключень електроенергії на соціально важливих об'єктах шляхом встановлення генераторів. Про це йшлося на нараді з питання надійного забезпечення споживачів, особливо соціально важливих об'єктів електричною енергією в умовах нестабільної роботи енергосистеми України.

«В кожному меморандумі повинен бути вказаний перелік ЗМІ, за допомогою яких жителі території будуть повідомлені про графік можливих відключень. Також МНС повинні підготуватися, необхідно розуміти можливу потребу і наявну кількість генераторів для того, щоб забезпечити електроенергією соціально важливі об'єкти: школи, лікарні, дитячі садки», - наголосив Геннадій Корбан.

Також заступник губернатора-керівник апарату ОДА звернувся до жителів та керівників підприємств регіону з проханням заощаджувати електроенергію, адже це може допомогти максимально зменшити кількість аварійних відключень.

В.о. генерального директора ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» Вадим Кухтій доповів про необхідність тісної співпраці місцевих органів влади та енергопостачальної компанії для відпрацювання механізмів відключень. Обленерго важливо знати про перехід важливих соціальних об'єктів на електричне опалення або їх прив'язку до енергоспоживання промислових підприємств, щоб у разі аварійних відключень ці об'єкти не відключалися.

Він також розповів про механізм можливих відключень. Він полягає у тому, що Україна має об'єднану енергетичну систему. Наразі через низку факторів (нестача вугілля для роботи ТЕС, видобуток якого здійснювався на шахтах Донбасу, складна ситуація з газопостачанням, аварійне відключення енергоблоку на АЕС та ін.) енергогенеруючі підприємства не справляються з потребами країни у електроенергії. Для того, щоб не допустити дисбалансу в Україні ввели графік обмеження потужностей підприємств. На Дніпропетровщині це 47 потужних підприємств, що лімітуються у найважчі години з 7.00 до 11.00 та з 16.00 до 23.00.

Якщо такі обмеження не достатньо ефективні, за командою диспетчера ДП «НЕК «Укренерго» запроваджується введення в дію графік аварійних відключень, який складається з 10 черг. При чому перші 5 черг застосовуються також до підприємств агропромислового комплексу. Починаючи з 6 черги графіки застосовуються і до населення.

У разі неефективності й таких обмежень застосовується спеціальний графік аварійних відключень у 3 черги.

Вадим Кухтій наголосив, що вимкнення енергопостачання як у першому випадку, так і в останньому відбувається за командою Укренерго і не залежить від обленерго. Відключення відбуваються раптово і без попереджень, через кілька хвилин після того, як система виявляє наближення до дисбалансу.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   


Терминатор  (13.12.14 13:05): А чтобы сказали в верховной Раде если б им, отключали свет каждый день по 5 часов. Відповісти | З цитатою
клим  (13.12.14 10:55): а шо за обезьяна в центре? Відповісти | З цитатою
No name  (12.12.14 23:04): Зато Корбан решил проблему с электричеством и отоплением грамотно, он себе дизель электростанцию поставил. И его "проблэма элэктропостачання" не и п ё т Відповісти | З цитатою
Кукушка  (12.12.14 22:34): Да чего уж,Олегович,оставь свет себе.Можешь и воду с воздухом.Зачем нам все эти царские блага.Как у вас дела?Есть еще шо спереть привлекательное?Вот вам поперло,а то сидели бы с Филей полуголые и полубосые в Израиле как два лоха и дальше. Відповісти | З цитатою
Юрий  (12.12.14 11:49): Та вы шо и шо ни сказали на эти слова? Відповісти | З цитатою
Хроня Мунц  (11.12.14 23:34): Спасибо верному соратнику Коломойского, Корбану, за заботу о нас! Если бы не майдан и не Беня, то мы, конечно же, пропали бы! Осталось ещё в войне победить и запануем на зависть всему миру, как 140 000 лет тому назад пановали укры на всей земле!

Не удивляйтесь, но из аристократов-арийцев УКРовского племени вывелся Божий народ - евреи, которые возвращаются на свою ПРАисторическую родину! Слава украм и их лидерам - Сынам Израилевым! Даёшь ИВРИТ и ИДИШ - державными мовами Украины!
Відповісти | З цитатою
Дима  (10.12.14 15:09): А теперь немного информации:

По количеству энергетических реакторов Украина занимает десятое место в мире и пятое в Европе, все типа ВВЭР. На Украине действуют 4 атомных электростанции с 15 энергоблоками, одна из которых, Запорожская АЭС с 6 энергоблоками общей установленной мощностью 6000 МВт, является крупнейшей в Европе.

И это только АЭС, и с таким добром они утверждают что Украине не хватает электричества? Причина проста - новая власть гонит электричество на экспорт, надо же им как то воровать, если газа нет и угля
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
СМІ  (09.12.14 22:11): Я навіть уявити не можу , якби у радянські часи хто-небудь не дав електроенергію на дойку корів? Судилиб і всі збитки поклали б на винуватого.! Тут є договір на поставку енергії і проблема то власника енергокомпанії його виконувати, Не тільки Корбан. але і Прокуратура та антимонопольний, захисту споживачів комітети на чолі з ледачими деградованими пенсіонерами повинні відслідковувати ситуацію Відповісти | З цитатою
а тем временем...  (09.12.14 14:32): «Не может быть такого, что вся страна работает только на одну страну – НАК «Нафтогаз», дефицит бюджета которой в этом году составил 110 млрд. грн. А дефицит госбюджета составил 68 млрд. грн. Поэтому цены на энергетические ресурсы для населения будут подняты до экономически обоснованного уровня»,- сказал А.Яценюк.

Источник: http://golos.ua/social_problem/tarifyi_na_gaz_dlya_naseleniy a_vnov_podnimut__yatsenyuk_0084
Golos.ua © 2014
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1  (09.12.14 13:56): Юрич, спасай область!!! Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті