Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
00:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дев’ятий етнофестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт» пройде в парку Шевченко

Дев’ятий етнофестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт» пройде в парку Шевченко
13 вересня, в День міста у парку Шевченка відбудеться етнофестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт».

Захід, який проходить дев'ятий рік поспіль, цього разу не просто фестиваль, а благодійна акція під гаслом - «Майстри Дніпропетровщини - за мир!». Артисти, хореографи, майстри народної творчості присвячують свої роботи та виступи збору коштів для лікування поранених у зоні АТО. Зібрані гроші будуть передані Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова, у якій сконцентрована найбільша кількість тяжких поранених.

«За допомогою цієї акції ми хочемо донести головну ідею фестивалю - об'єднання та підтримка один одного обов'язково допоможе зміцненню миру і єдності нашої країни. На питання, чи потрібні подібні заходи в нинішній час, я з повною впевненість відповідаю - так. Це необхідно для підтримки людей, і щоб ми всі не падали духом», - відзначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

У благодійній акції візьмуть участь абсолютно всі міста та райони Дніпропетровщини: народні майстри та умільці, установи культури, музеї, художні колективи, художники, фотографи, господарі агросадиб, кращі регіональні кулінари української національної кухні. Цим експозиціям буде присвячена окрема локація.

Також програма етнофестивалю включає в себе виставку-ярмарок робіт майстрів, майстер-класи, різні конкурси та змагання. В рамках програми відбудеться благодійний марафон «Дивоцвіт талантів», благодійний ярмарок «Містечко майстрів».

Окремо варто зупинитися на фестивалі «Козацькі пісні Дніпропетровщини», в рамках якого буде представлена унікальна творчість нашого краю, яка достойна поповнити всесвітню нематеріальну культурну спадщину ЮНЕСКО. Завдяки фестивалю кожен житель області зможе почути і побачити фольклорні ансамблі, які є носіями цього унікального співу.

Ще одна локація - це акція «Науковий пікнік». Всі гості етнофестивалю стануть живими свідками того, як можна приручити блискавку, створити вулкан, виміряти магнітне поле землі і багато іншого. Досліди з різних галузей науки будуть проводитися у 35 палатках та розраховані для людей різної вікової категорії.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Ёж  (09.09.14 15:47): Удод покажет мастер класс как нужно рисовать и как правильно воровать! Приходите не пожалеете! тренинг платный 100 евро, деньги платить лично Удоду! Відповісти | З цитатою
Недоверчивая  (09.09.14 14:22): Какая интересная политика у Удода,сначала дерибанить бюджет и обворовывать больницы,а потом за собранные благотворительностью деньги им помогать. Відповісти | З цитатою
Риголетто  (08.09.14 16:38): Удод за мир?Да только на словах.Он такой же псевдопатриот как и Куличенко и Ступак Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті