Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Фестиваль «Петриківський дивоцвіт» повернеться в Петриківку

Фестиваль «Петриківський дивоцвіт» повернеться в Петриківку
Кілька років поспіль традиційний фестиваль петриківського мистецтва «Петриківський дивоцвіт» проходив у Дніпропетровську. Тут, у парку імені Т. Г. Шевченка, народні майстри демонстрували свої вироби, лунали пісні та танці. Проте мала батьківщина відомого розпису залишалася без уваги відвідувачів. Радник губернатора Борис Трейгерман обговорив з громадою Петриківки питання повернення фестивалю до селища.

Зокрема, радник губернатора Борис Трейгерман зустрівся з керівництвом Петриківського району, Петриківської селищної ради, районної громадської організації «Петриківське земляцтво» і районного комунального підприємства «Народні ремесла Петриківщини»

Борис Трейгерман підтримав ініціативу громади Петриківки щодо повернення фестивалю до селища. Проте він зазначив, що для цього необхідно добре попрацювати.

«Фестиваль «Петриківський дивоцвіт» за роки свого існування став міжнародним святом українського мистецтва. У ньому беруть участь майстри, мистецтвознавці, туристи з різних куточків світу. Тому Петриківка повинна зустріти всіх гостей на найвищому рівні. До проведення фестивалю цього року залишилося зовсім мало часу. І є реальна загроза – не встигнути підготовити Петриківку до приїзду гостей», - зазначив Борис Трейгерман.

У результаті обговорення проблемного питання – місця проведення фестивалю «Петриківський дивоцвіт» нарешті обласна влада та громада Петриківки прийшли до згоди. Цьогорічний фестиваль в останнє пройде у Дніпропетровську на день міста у парку імені Шевченка, а вже наступного року знову повернеться традиційно в Петриківку. За цей час громада міста зможе оснастити селище необхідними будівлями та добре підготуватися до візиту гостей зі всієї України та інших країн.

Довідка:

Петриківський розпис - українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка. Побутові речі з візерунками в стилі петриківського розпису збереглися з XVII століття. Нині знаменита техніка малювання перетворилася на бренд.

Зокрема, створено логотип «Петриківка», щоб майстри селища могли доводити покупцям автентичність своєї продукції.

Нагадаємо, що минулого року під час 8-ї сесії Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, яка проходила в столиці Азербайджану, Петриківський розпис внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті