Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 11 червня 2024
11:37

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Директору Придніпровської ТЕС вручили «чорну мітку»

|«« «« »» »»|

Таке попередження зробила обласна влада та громадськість підприємству – найбільшому забруднювачу Дніпропетровська. Теплоелектростанція, яка довгі роки не звертало увагу на екологічні норми, отримало суворе попередження та конкретні вимоги щодо припинення несанкціонованих викидів в атмосферу.

Заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов та представник громадської організації «Зелений світ» Павло Хазан під час особистої зустрічі вручили директору ПТЕС Андрію Ніколаєву символічну «чорну мітку» та вимоги з конкретними термінами їх виконання.

Екологічна громадськість звернулася з ініціативою до обласної влади – припинити несанкціоноване забруднення атмосфери Дніпропетровщини.

За словами Павла Хазана, ПТЕС щороку в навколишнє середовище викидає близько 83 тис тонн забруднюючих речовин. На кожного жителя припадає близько 83 кг отруйних речовин на рік. Практично кожну п'ятницю підприємство відключає фільтри, і ці промислові викиди потрапляють на житлові масиви, переважно на Перемогу-4,5,6 і Придніпровськ.

«Ми хочемо, щоб ці «чорні мітки» стали для керівництва ПТЕС приводом замислитися над діяльністю підприємства. Дніпропетровськ - це не промисловий майданчик, це наша батьківщина. Ми вимагаємо, щоб ПТЕС встановило всі передбачені проектом фільтри, використовувало більш якісне паливо. Підприємство повинно виконувати програму поліпшення стану навколишнього середовища на 2007 - 2015 роки, під якою його керівництво підписалося», - наголосив Павло Хазан.

Він додав, що вже зараз підприємство може нормалізувати викиди в атмосферу. Для цього необхідно не вимикати вже встановлені фільтри, розпочати роботу над створенням системи моніторингу та над проектом модернізації технологічного процесу.

Наразі також проходять переговори з керівництвом компанії ДТЕК, якій належить Придніпровська теплова електростанція. Компанія ДТЕК пішла назустріч обласній владі, тому розробляються відповідні плани з реконструкції підприємства та встановлення нових фільтрів.

«Я думаю, що найближчим часом будуть проведені належні невідкладні заходи, які дозволять знизити рівень викидів в атмосферу. Також ДТЕК обіцяє, протягом 9 місяців встановити нові очисні споруди», - зазначив Борис Філатов.

Він додав, що керівництво регіону вирішило підтримати громадськість не тому, що це політично доцільно або подобається виборцям. Це зроблено тому, що обласна влада – в першу чергу не можновладці, а жителі регіону, тому вони теж зацікавлені в нормалізації екологічної ситуація.

«Можна довго розмірковувати про економічну складову, проте ці питання не можна перекладати на здоров'я людей. Незалежно від того бідна людина чи багата, яких політичних поглядів вона дотримується, яку партійну приналежність має, ми всі дихаємо одним повітрям», - зазначив Борис Філатов.

Найближчим часом такі екологічні «чорні мітки» можуть отримати й інші підприємства – забруднювачі атмосфери. Наразі є всі передумови, що наступну «чорну мітку» отримає керівництво заводу імені Петровського.

Довідково:

Вимоги, які висунула громадськість та обласна влада до Придніпровської ТЕС

•  Терміново виконати заходи, що передбачені «Програмою поліпшення екологічного стану Дніпропетровської області за рахунок зменшення забруднення довкілля основними підприємствами – забруднювачами на 2007 – 2015 роки».

•  Надати можливість встановити постійний діючий пост громадського екологічного контролю на території підприємства.

•  Розробити та впровадити систему екологічного моніторингу підприємства відповідно до світових стандартів.

•  Забезпечити темпи зниження викидів в атмосферне повітря не менше ніж 40% на рік.

•  Розробити та впровадити програму переходу підприємства на вугілля високої якості, відповідно до сучасних європейських норм.

Придніпровська ТЕС

Вид виробничої діяльності підприємства – вироблення електричної та теплової енергії за рахунок спалювання твердого палива. Природний газ і мазут використовуються для розтоплення котлів та підсвічування факела. Потужність складає 1765 МВт.

Придніпровська ТЕС є найбільшим забруднювачем атмосферного повітря м. Дніпропетровська та займає четверте місце в області за обсягами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. За 2013 рік загальний обсяг викидів від підприємства склав 82,4 тис . Тонн. В порівнянні з 2007 роком спостерігається збільшення обсягів викидів більше, ніж на 12 %.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Пенсионер  (29.09.14 12:12): Политиканство!!! Відповісти | З цитатою
Михаил Погребной  (09.08.14 00:09): Я считаю по этому вопросу во-первых. Нужно проводить ремонт по частям, тогда и работников не сократят и все будут при деле. Второе, кому там не понятно, шо ТЭС работает на полную мощь, шоб наших Луганчан поддержать. Хто не слышал про АТО подчитайте там у фэйсбуке шоли. Луганск берет энергию из нескольких источников. Сейчас отсеклись парочку из-за боевых действий. Так шо ждем конца войны , а потом будем решать чинить не чинить. Но закрывать полностью вообще не резон. Як же мой кум та без работы?!!!))) Відповісти | З цитатою
Днепропетровец  (17.07.14 11:48): интересно на фото таблички с фамил. расположены ... Відповісти | З цитатою
Док  (17.07.14 11:25): Там еще и профсоюзы отработали свои деньги как шлюхи! :) Відповісти | З цитатою
Док  (15.07.14 09:54): Какое же жалкий ответ подготовили с ТЭЦ !! Какое вранье! что даже запретили комментарии там!!! :)) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
днепр  (14.07.14 22:49): ну парни вы попали...у вас один выход------продайтесь коломойскому или порошенко ...и будет вам счастье...аминь... Відповісти | З цитатою
Андрош  (14.07.14 14:20): Очередной вброс говна перед переделом собственности. Ведь такие предприятия как Днепроджержинский коксохим, ДнепроАзот (Коломойский), завод по переплавке свинца "Укрсплав" (Порошенко) и другие предприятия прочих свидомых товарищей выделяют в атмосферу исключительно благотворный горный воздух. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Бусечка  (12.07.14 13:28): Не, ну вообще классно так рассуждать, сидя на диване "закрыть и делов-то". А полторы тысячи людей без работы оставить - это нормально так. А 300 тысяч жителей левого берега без тепла зимой, которую от ГРЭС получают - тоже ничего, перебьются как-то. Ну и школы с детскими садами и больничками прицепом. Мозг включать не привыкли и о последствиях думать?
Да , заставлять модернизировать. Да , контролировать что они там из труб пускают. Слишком войнушками увлеклись , господа.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Буга-га  (10.07.14 23:43): Мля, тут не чёрную метку вручать надо, а постановление на штраф - за ущерб окружающей природе и предписание на смену нерадивого руководителя предприятия.
А, то пожурили, пальчиком погрозили и всё...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
ДнепропетровчанкаЕ  (10.07.14 21:53): http://gorod.dp.ua/myfoto/foto.php?id=40587&author_id=24 7201
Вот фото Петровки, такое зрелище наблюдаем очень часто из своего окна, а представляете если ветер дует в нашу сторону... Это пи..ец, этот завод вместе с коксохимом необходимо срочно закрыть, а не модернизировать. А на их месте лучше выращивать фрукты и овощи после глубокой очистки грунтов. Ведь мы же житница Европы...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2 3 4
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті